FOTO: Prekrasan dan u Šibeniku, idealan za start 14. Regate krstaša

Točno u 11 sati pucnjem iz topa Gradske straže šibenski gradonačelnik Željko Burić označio je start 14. Šibenske regate krstaša. Organizatori iz Jedriličarskog kluba Val bolje vremenske uvjete nisu mogli poželjeti. U Šibeniku je svanuo sunčan i vedar dan, s malo vjetra što je sasvim dovoljno da regata bude uspješna.

regata9

regata3

regata6

-Sve je ispalo sjajno, bolje nismo mogli poželjeti, ima malo vjetra, a i to je dovoljno da regata krene. Riva je puna ljudi, pripremili smo brojna događanja, pozivam sve da Šibenčane dođu – kazao je predsjednik JK Val Marin Paić. U regati sudjeluje 38 posada što, navodi Paić, nije rekord, ali nije ni najsiromašnija broja s obzirom na recesijske godine i činjenicu da je jedrenje skup sport.

regata8

Osim samog sportskog događanja, organizatori su pripremili brojna popratna događanja. Šibenski ugostitelji podijelit će 300 porcija rižota s kozicima i škampima, a ispred zgrade Županije za zabavni program pobrinut će se Božićne čarolije.

regata7

Šibenski gradonačelnik Željko Burić danas je kazao kako je Regata krstaša izvrsna uvertira u šušur koji će u Šibeniku unijeti program za božićne i novogodišnje blagdane pod sloganom ‘Budi u điru’.

-Regata puno znači Šibeniku, mislim da mi u gradu nismo svjesni njezine ljepote jer se odvija ispred šibenske rive na estuariju rijeke Krke. Ponovit ću i riječi mog kolege Marina Paića koji kaže da je pet ekipa iz Švedske došlo sa sjevera Europe isključivo zbog ljepote ove regate – kazao je Burić te još jednom pozvao sve građane da dođu na rivu i uživaju u regati, ali i popratnim događanjima te svim zbivanjima koje Grad priprema u nadolazećem period s intencijom povratka ljudi u staru gradsku jezgru.

regata4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.