FOTO: PRIPREME ZA NASTAVU: Od ove godine i OŠ Tin Ujević pod video-nadzorom

Učenici i profesori u školske klupe, nakon ljetnih praznika, vraćaju se u ponedjeljak 8.rujna. Posljednjih tjedana u školama na području grada Šibenika traju posljednje pripreme za početak nastave. Uređuje se školski prostor, nabavlja se oprema, ulaže u objekte…

Grad Šibenik u ovoj je godini za školsku imovinu iz gradske blagajne predvidio 1,2 milijuna kuna, od čega je najviše sredstava ‘otišlo’ na sanaciju školskih krovova i uređenje školskih WC-a. Jedan takav sanitarni čvor upravo se uređuje u prizemlju OŠ Tin Ujević, a ta je škola od ove godine opremljena i video-nadzorom.

tin ujevic skola 3

tin ujevic skola 5

Budući da nisu, za razliku od ostalih škola u gradu, imali problema s provalama, krađama i razbijanjem imovine, OŠ Tin Ujević među zadnjima je dobila video-nadzor. Sigurnosne kamere ostalo je postaviti još samo u OŠ Vrpolje. 

tin ujevic skola 2

-Postavljeno je deset kamera, četiri vanjske i šest unutrašnjih, za što je Grad izdvojio 45 tisuća kuna. Nismo imali nikakvih problema pa nismo niti inzistirali s postavljanjem video-nadzora. Čekali smo da se on postavi naprioritetnim objektima i zato smo mi zadnji na listi – govori nam ravnatelj OŠ Tin Ujević Ozren Matić. Stanjem škole ravnatelj je u principu zadovoljan premda naglašava kako se treba početi razmišljati o zamjeni dotrajalog parketa, starog više od 50 godina. 

-Jedan dio školskog dvorišta uređen je kada se sanirala obližnja ulica, no još čekamo uređenje drugog platoa ispred škole. Također želja nam je da se realizira projekt postavljanja sunčanog sata ispred škole, a to će biti moguće tek kada se u potpunosti obnovi školsko dvorište – napominje Matić. 

os tin ujevic1

Kako smo već spomenuli, najviše novca u ovoj je godini izdvojeno za sanaciju krovova, 198 tisuća kuna, u OŠ Vidici, Vrpolja i Faust Vrančić te gotovo 350 tisuća kuna za uređenje WC-a u školama Petar Krešimir IV, Juraj Šižgorić i Tin Ujević. 

Na prozorima OŠ Juraj Šižgorić postavljene su zaštitne mreže, u nekoliko je škola izmijenjena rasvjeta, sanirana je učionica u školi u Perkoviću, pod u OŠ Vidici, vanjska fasada OŠ Juraj Dalmatinac te je nabavljena uredska i sportska oprema i školski namještaj u vrijednosti od 170 tisuća kuna. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.