FOTO: Projekt ‘Zdrav za pet’ i u šibenskim školama

I učenici Osnovne škole Juraj Dalmatinac pridružili su se akciji ‘Zdrav za pet’, projektu prevencije ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te očuvanja i zaštite okoliša. Nakon što su se kroz predavanje upoznali s problemom droga, alkohola, kocke sadili su cvijeće u školskom mini vrtu.

os dalmatinac2

os dalmatinac4
– Učenici su sadili razno sezonsko cvijeće, te su kroz vlastiti angažman usvajali znanja o potrebi zaštite okoliša, pritom stvarajući siguran i zdrav okoliš za kvalitetno odrastanje kazala je Sanja Slavica Mateša koordinatorica Ureda za zaštitu prirode i okoliša Šibensko kninske županije. Riječ je o programu kojeg  na nacionalnoj razini provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s partnerima, Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode. Po završetku predavanja u dvorištu škole od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu demonstriran je rad službenog psa za detekciju eksplozivnih sredstava.

os dalmatinac1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.