FOTO: Prvašići iz OŠ Juraj Šižgorić kroz radionice učili o sedri

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava danas  5. lipnja, Javna ustanova Nacionalni park Krka organizirala je još jednu u nizu edukativnih radionica za najmlađe Šibenčane. Ovog puta NP Krka angažirao je prvašiće iz OŠ Juraj Šižgorić koji su sa svojom učiteljicom Helenom Šarić učili o važnosti sedre. Uz ljepote prirode, djeca su na Skradinskom buku izrađivala sedru u glinamolu te naučila kako bez tog prirodnog fenomena ne bi bilo niti  slapova. Naučili su šibenski mališani i kako je Skradinski buk najduža sedrena barijera na rijeci Krki i jedna od najpoznatijih prirodnih ljepota Hrvatske. Na kraju, nije im preostalo ništa drugo već obećati da će svatko na svoj način čuvati okoliš.

np krka djecija radionica1

np krka djecija radionica3

Edukativna radionica o sedri, napomenuli smo, samo je jedna od niza akcija, radionica i predavanja kroz koje NP Krka tijekom čitave godine potiče svijest o potrebi smanjenja količine otpada i ponovnoj upotrebi stvari i materijala koji su namijenjeni otpadu.

Kažimo kako se Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda. Aktivnim obilježavanjem ovog dana potiče se razvoj svijesti o preuzimanju odgovornosti za očuvanje planeta Zemlje i sudjelovanje u održivom i ravnomjernom razvitku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.