FOTO: Ragbi klub Šibenik – dokaz da entuzijazam čini čuda

Igralištem u Mandalini od ponedjeljka ponovo vladaju šibenski ragbijaši. Iako je ljeto u punom jeku, a prave vrućine tek su počele, momci iz Ragbi kluba Šibenik počinju brusiti formu za novu sezonu, koja bi mogla biti sadržajnija i uzbudljivija nego ikad. O novostima nas je izvijestio Frane Koštan, predsjednik kluba.

– Ovih dana Hrvatski ragbijaški savez trebao bi donijeti odluku o spajanju 2. lige jug i sjever, a vezano s tim i hoće li biti dopuštena dvojna registracija igrača. Prođu li ti prijedlozi čeka nas zanimljiva sezona i kvalitetne utakmice, s tim da ćemo tada moći registrirati i neke igrače iz Splita, Sinja, Makarske – objašnjava Koštan, dodajući kako ih u   Prvenstvu Dalmacije ove sezone čekaju veći izazovi.

OD OVE SEZONE I KADETSKA SELEKCIJA?

– Do sada se Prvenstvo Dalmacije igralo po turnirskom sistemu, a sada bi se trebalo igrati po klasičnom sistemu, dakle, imali bismo domaće i gostujuće utakmice, a igralo bi se 2×40 minuta. Stoga ćemo uputiti molbu HNK Šibenik da nam dozvoli da jednom mjesečno igramo na Šubićevcu, jer pitanje je bi li igralište u Mandalini zadovoljilo uvjete za odigravanje takvih utakmica – kaže Koštan.

RAGBI SIBENIK

Da u klubu razmišljaju i o budućnosti govore i planovi o osnivanju omladinskog pogona.

– Ove sezone najvjerojatnije ćemo osnovati kadetsku selekciju. I do sada smo imali tu želju jer smo stalno dobivali upite od roditelja koji bi htjeli svoju djecu upisati na ragbi, ali morali smo ih odbiti jer nismo imali primjerene svlačionice. Međutim, nedavno smo sami uredili prostorije u Mandalini, pa sada u svlačionici imamo bojler, tuševe, klupe, tako da smo spremni za primanje mladih članova – ističe predsjednik RK Šibenik.

On i ostali momci iz kluba zaslužni su što je RK Šibenik u samo tri godine od kada je osnovan, napravio nevjerojatan iskorak, kako na sportskom, tako i na organizacijskom planu i kao takav mogao bi poslužiti kao primjer nekim drugim šibenskim klubovima.

– Organizacija turnira u beach rugbyju na plaži Banja pokazao se punim pogotkom po pitanju promocije našeg kluba i ragbija općenito. Sa svih strana smo dobili pohvale na račun organizacije i kvalitete našeg turnira koji će, nadam se,  postati tradicionalan. Zahvaljujući njemu privukli smo i neke sponzore, Grad nas je također prepoznao kao ozbiljan klub, tako da smo super zadovoljni kako je sve ispalo – priča Koštan.

ragbi na pijesku 1

Dodaje kako su ove godine prvi put ušli u gradski i županijski proračun, što je jedan od preduvjeta za daljnji razvoj kluba, koji je već iznjedrio i jednog reprezentativca. Riječ je o Frani Bukiću koji je pozvan u juniorsku nacionalnu selekciju.

VIŠE PUBLIKE NEGO NEKI ŠIBENSKI PRVOLIGAŠI

– Kao i u većini mladih, amaterskih klubova, pokreće nas entuzijazam i ljubav prema ragbiju i sportu općenito. Imamo i jako dobru suradnju s drugim klubovima, učimo od iskusnijih – objašnjava predsjednik RK Šibenik, na čijim utakmicama u Mandalini bude više publike nego na utakmicama nekih šibenskih prvoligaša.

ragbi

– Možda je naša tajna što smo složni, što se držimo skupa. Naš jedini interes je da guštamo u ragbiju i ljudi su to valjda prepoznali – zaključuje Frane Koštan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.