FOTO: Regata krstaša donijela šušur u Šibenik

Prosinac u Šibeniku nije mogao bolje početi. Pucnjem topova s rive jutros je u gradu otvorena 13. šibenska regata krstaša. Toplo, sunčano jutro na rivu je izvuklo brojne Šibenčane koji su uživali u pogledu na visoko podignuta jedra, ali i popratnom programu koji je na šibenskoj rivi priređen u sklopu festivala ‘Valovi Šibenika’ u organizaciji Jedriličarskog kluba Val.

Posebna atrakcija danas bio je Djed Mraz koji Šibenik nije posjetio na sanjkama, već na skijama na vodi! I snašao se u toj ulozi više nego dobro. Šibenik je posjetio i sveti Nikola koji je, na radost najmlađih sugrađana, dijelio slatkiše.

Na Trgu Pavla Šubića, kako i dolikuje pravoj fešti, spremao se rižot od kozica kojeg su pripremili članovi šibenskog Udruženja obrtnika, a nije izostao niti glazbeni dio programa.

Na mulu Krke vezao se i impresivni jedrenjak ‘Kraljica mora’, namijenjen za izobrazbu učenika i studenata pomorskog smjera u Hrvatskoj, kojeg su sa zanimanjem razgledavali mališani uz pratnju roditelja te djedova i baka.

Kažimo kako će sutra, 2. prosinca s početkom u 10 sati startati prvo jedrenje Kupa jadranske banke.

Više pogledajte u FOTOGALERIJI.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.