FOTO: REUMATLON: Trčanjem za zdravlje u subotu u Solarisu

Preko 100 natjecatelja, što pacijenata, što liječnika, medicinskih sestara, medicinskih tehničara i fizioterapaeuta, u organizaciji Hrvatskog reumatološkog drutva trčat će u subotu 25. listopada u Solarisu na Reumatlonu, utrci kojom se želi pokazati da je sjedalački način života jedan od najčešćih uzroka prerane smrti u suvrmenom svijetu.

– Prije svega, Reumatlon je akcija s ciljem podizanja svijesti u javnosti o reumatskim bolestima kao jednom od najvćeih javnozdravstvenih problema današnjice. Naše je tijelo stvoreno za kretanje, a oduzmemo li mu tu osnovnu funkciju, ono postaje slabo i sklono bolestima.  S druge strane, fizička aktivnost u velikoj mjeri može ublažiti simptome reumatskih bolesti te je stoga sastavni dio njihova liječenja- kaže Đurđica Babić- Naglić, predsjednica Hrvatskog reumatološkog društva.

reumatlon111

– Na utrci će uz pacijente trčati i liječnici i drugo medicinsko osoblje, baš da liječnici budu model svojim pacijentima, da se razbiju stereotipi o debelim, zapuštenim doktorima kakav još vlada u Hrvatskoj- kaže Miroslav Mayer, predsjednik organizacijskog odbora Reumatlona.

Za sudjelovanje na utrci možete se prijaviti i u subotu, na licu mjesta. Dođite i pomozite podizanje svijesti o važnosti kretanja za zdravlje čovjeka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.