FOTO: Rotor u Mandalini poplavljen jer nikad nije napravljena adekvatna odvodnja!

Uslijed jače kiše, kružni tok u Mandalini je pod vodom. Ista scena dogodila se i jutros kada je na Šibenik palo između 15 i 20 litara kiše, a prometnica od raskrižja prema Zablaću i ulice Velimira Škorpika do Mandaline bila ja zatvorena za sav promet. Problem je, naime, u oborinskoj odvodnji koja na tom području nije adekvatno riješena.

rotor poplava3

rotor poplava9

-Kada se kružni tok gradio znali smo da će biti problem jer je rotor usko grlo odvodnje koja se slijeva s Dalmareova platoa, a na koju su se naknadno spojili Katolička škola, Inavis… Trebala je biti napravljena kanalizacija kroz vojarnu, na prostoru gdje je smještena  Policijska uprava, no to nikada nije odrađeno. Vodovod je to imao u svoj planovima, a zašto nije napravljeno, ne znam. Mi smo kružni tok napravili sukladno uvjetima, u cijelosti je napravljen po tehničkoj dokumentaciji za što postoji uporabna i građevinska dozvola – kaže Ante Parat, direktor Županijske uprave za ceste koja je u projekt izgradnje kružnog toka uložila 1,3 milijuna kuna, a rotor je završen 2010. godine.

U Vodovodu su također svjesni problema i napravljenog propusta. Direktor Miho Mioč pojašnjava kako se cijevi koje dolaze iz Dalmarea promjera 450 mm spajaju na neadekvatni profil cijevi čiji je promjer tek 300 mm. Drugim riječima, zbog uskog grla koji nastaje vodena bujica izvire na prometnicu.

rotor poplava17

rotor poplava12

-Taj će se problem ukloniti u sklopu projekta izgradnje kolektora za istočni dio grada i zone Podi. Priprema dokumentacije je u tijeku, a očekujemo kako će do Nove godine biti raspisan natječaj. Vjerujemo kako bi projekt trebao biti gotov u roku od dvije godine – uvjeren je Mioč.

CIJELU FOTOGALERIJU POPLAVLJENOG ROTORA POGLEDAJTE OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.