Mnoštvo boja prštilo je sa štandova današnje pijace, crveno, žuto, zeleno, pravi raj za oči. Bilo je tu zelja, špinata, salate, ali između ostalog i raštike. Riječ je slatko-gorkastom povrću koje je najbolje kuhati na pari ili u vodi, onako na lešo. Bitno je da se kuha u što više vode, jer dio gorčine odlazi u vodu, a ne treba je ni dugo kuhati jer time kao i sve kupusnjače postaje gorča, razvija neugodan miris te gubi dosta hranjivih tvari.
Definitivno nas je iznenadila i ribarnica te kapitalni ulov lignje od čak kilogram i pol. Njegov ‘vlasnik’ kaže da su ovakvi primjerci rijetki,stoga požurite još se nije prodala, a cijena joj je 90 kuna po kilogramu.
VOĆE
Mandarina 4-5 kuna
Klementina 12 kuna
Naranča 14 kuna
Kruška 12 kuna
Banana 10 – 12 kuna
Limun 10 – 15 kuna
Šipak 15
Jabuka 6-8 kuna
Kivi 12 kuna
POVRĆE
Poriluk 10 kuna
Blitva 10 kuna
Špinat 10 kuna
Kupus glava 3 kuna
Kaul 5 kuna
Salata 10 kuna
Mišancija 10 kuna
Kapulica 5 kuna
Mrkva 8 kuna
Rotkvica vezica 5 kuna
Krumpir mladi 8 kuna
RIBARNICA
Ugor 50 kuna
Lignja 130 kuna
Arbun 50 -70 kuna
Mišancija 20-30 kuna
Raža 30 kuna
Hobotnica 60 kuna
Crni muzgavac 60 kuna
Lignjun 30 kuna
Mol 30 -60 kuna
Grdobina 90 kuna
Gavun 10 kuna
U ‘SUVO’
Kanadski šareni fažol 22 kune
Domaći tetovac fažol 40 kuna
Žuti fažol 40 kuna
Leća (crvena, zelena, smeđa) 14 kuna
Slanutak krupni 20 kuna
Slanutak sitni 16 kuna
Jari grah 25 kuna
Suhe šljive 40 kuna
Kokice (kukuruz kokičar) 12 kuna
Badem 90 kuna
Orah 80 – 90 kuna
Pšenica 8 kuna
Riža 14 kuna