FOTO: Sajam rabljene robe na Starom pazaru odsad pod zastavom Europske Unije

Prvi put otkako se na Starom pazaru, a na adresi Europe Direct informacijskog centra u sklopu Urbanog centra Šibenik zaviorila zastava Europske Unije,  održao se sad već gotovo tradicionalni subotnji sajam rabljene robe.

Prošetali smo, vidjeli što se sve prodaje, uzeli foto dokaz.  Onako usput, kratko smo prokometirali isplatili se trgovati na Starom pazaru i hoće li novopostavljena plava zastava ukrašena žutim zvijezdama označiti početak promjene na bolje.

KRIZA U DRŽAVI

-Svake subote sam ovdje i prodajem sve što dođe pod ruku – rekao nam je jutros prodavač iz Sitnog Donjeg, Josip Kunčić.  Zadnja dva mjeseca redovito dolazi u Šibenik i drži štand s kojim je, kaže, vrlo zadovoljan. Točnije, daje mu čistu peticu.

– Kriza je u državi, a tada ova rabljena roba i opstaje – tvrdi prodavač.

Kad smo ga pitali, znači li mu što zastava Europske Unije kojoj i Hrvatska pripada, a koju će odsad gledati svakog subotnjeg jutra, iskreno  nam je kazao da je dosad nije ni primjetio.

-To tek sad vidim! Ne, s njom se neće ništa promijeniti. Prvo treba promijeniti svijest ljudi da bi se mijenjalo dalje.  Mi smo naučili da nam je lagodno u životu i bez puno rada – iskreno će ovaj trgovac rabljene robe.

sajam 6 sajam 7

Inače, na sajmu koji se već duže vrijeme održava na Starom pazaru i dalje se može pronaći doslovno sve i to baš od igle do lokomotive. Od kućanskih potrebština, dekorativnih predmeta do odjeće. Tu su, naravno, i alati za muški dio kupaca, te zidni ukrasi za one ‘slabe’ na lijepo, bogato ukrašen interijeri.

Ne sumnjamo da je to mjesto na kojem svatko doista pronađe nešto za sebe, ali samo oni koji nemaju problema s riječju ‘rabljeno’.

sajam 1 sajam 2 sajam 3 sajam 5

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.