FOTO: Šarena izložba učenika Centra za odgoj i obrazovanje sa Šubićevca

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić ove je srijede otvorena izložba radova učenika Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac- Pohvala radosti.

Idejni tvorci i ‘krivci’ za realizaciju ove izložbe su Marijana Matuša, nastavnica tehničke kulture i Zlatko Živković, nastavnik likovne kulture. Ovaj dvojac tijekom cijele godine sudjelovao je zajedno s djecom u izradi radova od šperploče, šarenog nakita od glinamola te slikanju slika. Da su svojim radovima zaista pohvalili radost, vidjeli smo na licu mjesta jer se jedan četverogodišnji posjetitelj nije odvajao od šarenih drvenih brodova. Čak je napravio i malo nereda, razmjestivši brodove po svom guštu.

izložba radova učenika centra za odgoj

izlozba djeca subicevac 1

Autori ove izložbe, djeca i osobe s posebnim potrebama, bili su ponosni na svoje radove, kako kažu Marijana i Zlatko,ovo im je mnogo značilo. Iako ne želimo nikoga posebno izdvajati jer su svi zaslužili jednake pohvale, malo ćemo, ipak, ali samo malo, reći nešto o Josipu Lušiću koji nas je ‘proveo’ kroz izložbu dok smo čekali da nam se pridruže djeca iz Centra. Josip, bez obzira koja mu je tema zadana, crta katedralu s velikim suncem pored nje. I to je sunce uvijek nasmijano.

josip lusic

Brodovi s ove izložbe bit će prikazani na izložbi u sklopu Festivala djeteta.

izlozba radovi subicevac 4

Pohvalit ćemo sve koji su realizirali ‘ ‘Pohvalu radosti’ jer su je zaista uspjeli prenijeti u svakom segmentu i zaželjeti im još puno sličnih.

PIŠE: Ivana Vranjić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.