FOTO: Selfie na šibenski način

Brojni poznati Šibenčani, manekenke, političari, sportaši, odlučili su se na vlastite društvene mreže postaviti svoje fotografije koje su sami slikali, uglavnom pametnim telefonima. Ma znate sigurno te famozne fotke, ispred ogledala, u kupaonici i to po mogućnosti da se fotoaparat – vidi.

pauk face1

dolores bura 1

‘Pročačkali’ smo profile poznatih Šibenčana na Facebooku u potrazi za njihovim selfie fotografijama, većina ih ima barem jednu takvu, što nas uopće nije začudilo s obzirom da je ovaj način ‘fotkanja’ globalno aktualan i apsolutno hit. Manekenke Ivana Ergić, Marijana Kužina, Katarina Prnjak, župan Goran Pauk, poznata šibenska voditeljica Antonija Blaće, košarkašica Antonija Mišura, glumica Danira Gović, gradska pročelnica Ana Gojanović-Rakić, nogometaš Ante Kulušić, političari Anita Jakšić i Tomislav Ninić, dizajnerica Loredana Bahorić, blogerica Maria Kiara Matić, fotografkinja Dolores Bura pokazali su kako se to radi.

ante kulusic

maria kiara natic 1

katarina prnjak1

pauk face2

SELFIE je u rječniku definirana kao fotografija samoga sebe koju je osoba fotografirala služeći se web kamerom ili pametnim telefonom, objavljena na društvenim mrežama.

ivana ergic 1

tomislav ninic face1

anita jaksic face

 

danira govic face1

ana gojanovic
Urednici Oxfordskog rječnika odabrali su je zahvaljujući njenoj učestalosti koja je porasla za 17.000 posto u posljednjih 12 mjeseci.Koristeći specijalizirani program koji mjesečno sakuplja oko 150 milijuna riječi u engleskom jeziku, uočili smo rastući trend pojavljivanja riječi selfie u 2013. i to je pomoglo njenu odabiru za riječ godine, rekla je urednica Judy Pearsall.

KAKO JE NASTALA

antonoija misura face

Riječ se prvi put pojavila u komentaru korisnika jednog australskog foruma 2002. godine. Opisujući fotografiju ozlijeđenog lica koje je bilo posljedica njegova pijanog tulumarenja, ispričao se zbog fokusa fotografije rekavši da je posrijedi selfie.

loredana bahoric face2

Ako još niste, pod hitno u kupaonicu i napravite neki selfie na veselje javnosti …

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.