FOTO: Šerbedžija i Tadić na sv. Mihovilu: Publika će pamtiti ovaj sretan dan

Nakon četverogodišnje pauze Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić večeras su se susreli sa šibenskom publikom na tvrđavi Sv. Mihovila. Susret dvojice profesionalaca, ali prije svega prijatelja, najavljen je kao poseban događaj protkan velikim uzbuđenjem i tremom.Tremom nastupa u Arsenovom gradu s kojim Rade pamti samo lijepe dane.

Na čarobno putovanje dugo skoro dva sata krenula je brojna publika koja se večeras okupila na sv. Mihovilu, a sudeći po komentarima, ovo je putovanje za koje je kupljena jednosmjerna karta. Večer koja će ostati u lijepom sjećanju kako izvođačima, tako i publici.

rade

rade1

rade2

rade3

rade4

rade5

rade6

rade7

rade8

rade9

rade10

 

Malo pjesme, malo priče i dva sata je proletjelo za one istinske obožavatelje ovog glazbenog dvojca.

Osim velikog Arsena, Rade je nekoliko pjesma posvetio i svojoj obitelji, pa je tako zapjevao i za oca Daneta koji broji 104 ljeta, ali i za kći Milicu. Osvrnuo se i na svoj dugogodišnji život u inozemstvu kroz nekoliko andegdota koje je publika pozdravila gromoglasnim pljeskom.

– Živio sam vani dugo, ali naše ljude nikada ne možeš fulati. Uđeš u podzemnu željeznicu i od sto ljudi, naše ćeš odmah prepoznati. Sjećam se, bio sam tada u Londonu, snimio sam film ‘Prije kiše’ za koji još uvijek nije izašao feedback, sav sam novac potrošio i tada nas je Lenka uzdržavala. A ja? Ja sam čuvao djecu. I tako jedan dan ja na semaforu, crveno svjetlo i neka žena. Ona kaže onaj naš vjekovni znak raspoznavanja ‘Eeej’. Ja kažem ‘E’. ‘Jeste vi odozdo?

rade11

rade12

rade13

rade14

rade15

rade16

rade17

rade18

rade19

rade20

rade21

‘Ja sam vam, draga gospođo, obično odozgo’ kažem ja potiho, jer ne smijem zbog djece. Crvena svjetla vam tamo traju jako dugo, znate, i tako smo imali vremena za priču. ‘Joj što vi meni ličite na Radeta Šerbedžiju, pljunuti on’. Kažem ja: ‘Toliko sam pljunut da ne znam s kojih su me sve strana hračili’. ‘Majko mila, to ste vi! Što su nam napravili da jedan Rade čuva djecu’ -ispričao je Rade jednu londonsku anagdotu koja je publiku oduševila.

rade s

rade s1

rade s2

 

sjena

A tek kada je na red došla pjesma ‘Tvoje nježne godine’…

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.