FOTO – ŠETA SE, ŠETA: Šibenski gimnazijalci obilježavaju Međunarodni dan pješačenja

Obilježavanju Međunarodnog dana pješačenja pridružila se Gimnazija Antuna Vrančića iz Šibenika i Šibenska privatna gimnazija.

Na inicijativu profesora tjelesne kulture  iz ‘Antuna Vrančića’ Ivane Bego Knežević i Krešimira Mudronje,  uz podršku kolege profesora Tončija Grguričina, a uz opće oduševljenje od strane nastavničkog vijeća i učenika svih razreda gimnazije, današnji dan  polaznici sva 24 razreda gimnazije zajedno s nastavnicima provode cijeli školski dan na šetnici u kanalu sv. Ante.

gimnazijalci_setnja2

gimnazijalci_setnja

OVO JE FAMOZNO

-Ovo je famozno – odmah je ukratko komentirala ravnateljica Gimnazije, Ivanica Belamarić, nastavljajući:

– Nas sedamsto nalazi se na šetnici, poredani kao vojnici. Ovo za nas nije samo dan pješačenja već i projektni dan budući da učenici imaju zadatak odraditi projekte u sklopu građanskog odgoja. Tu su razne teme, debate, a trebaju podnijeti i izvješća – kazala nam je ravnateljica.

gimnazijalci_setnja1

svjetski dan pješačenja 2

Bit će tu i natjecanja u prirodi, a jedno od njih je potezanje konopa.  Zaista zanimljiv način da se spoji ugodno s korisnim te će tako svi polaznici šibenske Gimnazije Antuna Vrančića današnji školski raspored upotpunosti provesti u prirodi i u dobrom društvo.

MINI HODANJE

Njihovi kolege iz Šibenske privatne gimnazije tek bi uskoro trebali krenuti na teren u sklopu obilježavanja spomenutog Međunarodnog dana pješačenja. Oni će, pak, ostati u centru grada te će drugi i treći sat razredne nastave profesti u staroj gradskoj jezgri.

Svojim, kako kažu, mini programom spojit će sat povijesti, sociologije, talijanskog i hrvatskog jezika s gradskim znamenitostima te će šetajući pričati priče o Šibeniku.

gimnazijalci_pjesacenje

gimnazijaci_pjesacenje2

gimnazijalci_setnja3

svjetski dan pješačenja 5 svjetski dan pješačenja 3 svjetski dan pješačenja 4

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.