FOTO: Šibenčani, uglavnom roditelji s djecom, posjetili Spomen sobu Dražena Petrovića

Povodom 50. rođendana Dražena Petrovića koji se obilježava u srijedu 22. listopada, njegova majka Biserka, otvorila je danas vrata za sve posjetitelje Draženove Spomen sobe na Baldekinu. Od 11 do 15 sati mali i veliki Šibenčani imaju priliku posjetiti stan u kojem je Dražen živio, razgledati fotografije i njegove osobne predmete, osjetiti dašak velike košarkaške legende…

drazen_spomen_soba10

drazen_spomen_soba8

drazen-spomen_soba5

Iako smo očekivali da će odaziv Šibenčana biti i veći, Spomen sobu posjetili smo oko 11.30 sati gdje je Draženovu ostavštinu razgledavalo svega desetak ljudi, uglavnom roditelja s djecom. Draženova majka sve ih je srdačno primila te se rado odazvala pozivu za fotografiranje s građanima.

drazen_spomen_soba1

drazen_spomen_soba6

Biserka Petrović novinarima je danas kazala kako joj je žao što još uvijek u djelo nije provedena njezina ideja da se na ulazu u grad Šibenik postavi tabla na kojoj će pisati ‘Šibenik, grad Dražena Petrovića’.

drazen-spomen_soba4

-Mislim da grad može s tim puno dobiti, ali nije na meni da prozivam nekoga, to ne želim – kazala je Draženova majka. Direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole kazao je kako su španjolski turisti i novinari, prilikom posjeta Šibeniku, posebno zainteresirani za priču o Draženu, a na njihovo traženje Biserka Petrović redovito ih ugosti u Spomen sobi na adresi Petra Preradovića 3.

drazen_spomen_soba

Ukoliko još niste, svakako iskoristite priliku razgledati Draženov dom otkuda je u svijet krenula priča o jednom od najvećih košarkaša svih vremena.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.