FOTO: Šibenik i Hrvatska oprostili se od Dolores

Na šibenskom gradskom groblju Kvanj, uz članove obitelji, prijatelje, profesore iz srednjoškolskih dana i poznanike svoje posljednje zbogom Dolores Lambaši došao je reći  i veliki broj hrvatskih glumaca, kolega i prijatelja s kojima je Dolores nesebično i strastveno provela svoj kratki i tragično prekinut život.

pogreb4

pogreb6

Od nje su se oprostili glumci Ivo Gregurević, Nives Ivanković, Ana Grujica, Leon Lučev, Slaven Knezović, Franka Klarić, Mate Gulin, Joško Ševo, Marinko Leš, Špiro Guberina i mnogi drugi, a od Dolores se došao oprostiti i Stojan Matavulj koji je u srijedu ujutro vozio automobil u kojem je glumica zadobila kobne ozljede.

pogreb

pogreb3

pogreb19

Klapa Romansa otpjevala je pjesmu ‘Tu je moj dom’ i ‘Ne diraj moju ljubav’ između kojih je na zahtjev Doloresine mame Joško Ševo recitirao dio Solomonove ‘Pjesme nad pjesmama’. Stihove je Ševo izrecitirao dostojanstveno i besprijekorno nakon čega se potpuno slomio u suzama.

pogreb5

pogreb7

pogreb2

pogreb9

Prema vječnom počivalištu u obiteljskoj grobnici mladu glumicu okupljeni su otpratili uz zvuke trube i pjesme ‘Krist jednom stade na žalo’.

pogreb10

pogreb11

Shrvani otac Đino i majka Alma jecajući svojoj su kćeri kazali posljednje zbogom. Teško je bilo gledati neopisivu tugu i bol na njihovom licima, a stihovi pjesme ‘Moj lipi anđele’ potjerali su suze na lice Nives Ivanković, Slavenu Knezoviću, ali i Doloresinoj bivšoj ljubavi Ivi Gregureviću.

pogreb15

pogreb16+

pogreb17

pogreb18

pogreb13+

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.