FOTO: Šibenska djeca uživala u starim igrama – vaćalama, školici, skakanju u vrećama

Krešimirov grad, kao i svake godine dosada, i ove se pridružio obilježavanju Europskog tjedna kretanja. Danas je na Starom pazaru održana glavna manifestacija u kojoj su sudjelovali polaznici šibenskih dječjih vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola. Mališani su sa svojim tetama i učiteljicama uživali u starim igrama – vaćalama, grupa traži grupu, školici, preskakanju vijače, skakanju u vrećama, laštiku…

 STARE TRADICIONALNE IGRE

– Željeli smo djeci prikazati stare, tradicionalne igre. Ideja je bila djecu upoznati s načinom kako se nekad zabavljalo, bez računala, kada su ulice bile manje prometne – kazala nam je Zdenka Bilušić iz Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’.

Šibenski vrtići, povodom Europskog tjedna kretanja, sudjelovali su u likovnom natječaju na temu ‘Veseli gradski autobus’. Prema riječima Zdenke Bilušić, vrtići su se natječaju izvrsno odazvali.

-Prošle godine tema je bila bicikl, a ove godine autobus jer su to alternativni oblici kretanja. Mada ove godine kod nas u gradu s autobusom postoji malo drugačija priča, no nadam se da nas neće dovesti u kontekst jer su ovo veseli dječji uradci  – smatra Bilušić aludirajući na probleme s autobusnim prijevozom. Nagrađeno je pet radova, skupni rad DV Vidici, DV Kućica – program katolički vjerski odgoj, DV Kućica, DV Radost te DV Vidici – program ranog učenja engleskog jezika. Laureati su kućama ponijeli prigodne nagrade poput rola, skejtovi, lopti, ruksaka.

 ŠIBENČANI VODE RAČUNA O ZDRAVLJU

Akciji na Starom pazaru pridružila se i šibenska policija koja je najmlađe učila pravilnom ponašanju u prometu. Policijska službenica Anita Matić je s grupom prvašića OŠ Tin Ujević prošetala gradom gdje ih je podučila kako se ponašati u prometu.

Patronažne sestre Doma zdravlja i medicinske sestre OB Šibenik nešto starijim Šibenčanima mjerile su razinu šećera u krvi, tlak i tjelesnu težinu.

– Možemo reći da je naša populacija dosta zdrava, da se dobro kontrolira. Uglavnom je riječ o osobama starije životne dobi, no vidi se kako ljudi vode računa o sebi, o zdravlju, kažu da su došli pješice – rekla je Dušanka Matas iz šibenskog Doma zdravlja.

Veselu atmosferu sa Starog pazara pogledajte u FOTOGALERIJI.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.