FOTO: Šibenske drugašice Tonina i Ella slikovnicom upozorile na pomoć oboljelima od raka dojke

Koliko je važno preventivno i rano otkriti rak dojke, sa samo osam godina naučile su Šibenčanke Tonina i Ella. Kroz slikovnicu ‘Svjetlo nade’ koje su napisale i ilustrirale zajedno sa svojim prijateljicama iz 2.A razreda OŠ Jurja Šižgorića, a pod mentorstvom učiteljice Helene Šarić, djevojčice upozoravaju na važnost mamografskih pregleda, ali i odaziva akcijama poput današnjeg Dana narcisa.

dan_narcisa10

-Svatko je nešto napisao povodom Dana narcisa, izabrali smo najbolje i odlučili složiti priču ‘Svjetlo nade’. Radi se o dvije gospođe koje su uzgajale narcise, a potom su te cvjetove dvije djevojčice odnijele u kliniku pa su se narcisi prodavali na gradskim ulicama i trgovima – kazale su Tonina i Ella te na kraju poručile:

-Odrasli, kupite danas narcise i pomognite ženama oboljelim od raka dojke!

dan_narcisa11

Slikovnica je nastala u suradnji OŠ Jurja Šižgorića, Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ i Lige za borbu protiv raka Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.