FOTO: Šibenski barmen Tomislav prvi na regionalnom natjecanju

Sinoć je održano 20. po redu regionalno natjecanje barmena u hotelu Kolovare pod pokroviteljstvom Turističke zajednica grada Zadra. Mlade barmene i njihove vještine ocjenjivao je stručni žiri, a njih četvero izborilo je prolazak na državno prvenstvo koje će se održati u travnju na Braču.

Jedanaest natjecatelja sinoć je svoje znanje pokazalo kombinirajući različite sokove, napitke i dekoracije, a sve to začinili su atraktivnim ‘akrobacijama’ bocama i čašama. Šibenčani su imali svoja tri predstavnika koja su ostvarila izvrsne rezultate. Tomislav Stančić  s osvojenim prvim i  Camilla Corrieri s osvojenim trećim mjestom plasirali su se na državno prvenstvo, dok je Kristijan Grčić osvojio peto mjesto.

barmen tomislav stancic2

-Ovo mi je druga godina da sam osvojio prvo mjesto na regionalnom natjecanju i stvarno sam prezadovoljan  rezultatom. Sada slijedi državno prvenstvo gdje će biti jaka konkurencija i male nijanse će odlučivati o pobjedniku što čini čar barmenskih natjecanja. Moja djevojka Camilla, također se plasirala na državno, a iza našeg uspjeha stoje sati i sati mukotrpnog vježbanja, ali i stručno oko mojeg oca od kojeg mogu dobiti samo najbolje savjete-kazao nam je 24-godišnji Tomislav.

barmen tomislav nedjeljko stancic4

Nediljko Stančić i njegov sin Tomislav ugostili su nas u njihovom Caffe baru ‘Mihovil’ i pobliže nas upoznali s barmenskim poslom što ćete uskoro moći pročitati u Šibenskom tjedniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.