FOTO: ŠIBENSKI HRELIĆ: Otvoren Sajam automobila na Podima

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić otvorio je jutros Sajam automobila na gospodarskoj zoni Podi, kako je sam rekao, projekt koji bi u bliskoj budućnosti trebao postati još jedan prepoznatljivi šibenski brend.

autosajam3

– Ovo je prva investicija ovakve vrste na Podima, nije se radilo isključivo na principu prodaj zemlju pa neka kupci tu nešto rade, već smo zemljište najprije dali u zakup. Ako zakupnik bude zadovoljan, tih 60 tisuća metara četvornih će i kupiti, a cijena zakupa koju je dotad plaćao ući će u konačnu cijenu. Ovo je i prvi put da je netko izvan Šibenika shvatio da to što se nalazimo između Zadra i Šibenika nije naš hendikep, već velika prednost, a sajam na Podima postat će prepoznatljiv u cijeloj Dalmaciji- rekao je na svečanom otvaranju gradonačelnik Burić.

autosajam7

Miroslav Filipčić, direktor tvrtke Sajam automobila Zagreb, investitora na Pode, rekao je da ubrzo očekuje kako će sajama postat dalmatinska verzija popularnog zagrebačkog Hrelića, kojeg po danu posjeti i 50 tisuća ljudi.

autosajam5

– Ovim sajmom stvaramo prodajnu mrežu našim klijentima, ne moraju se oni sami mučiti gdje i kako prodati svoje vozilo. Isto tako, kod pregovora s Gradom Šibenikom obećali smo na sajmu zaposliti za početak dvoje ljudi, a već smo ih zaposlili sedam. Još nekoliko zaposlit ćemo i u idućih mjesec dana. Dakle, i time pridonosimo šibenskom gospodarstvu. I nećemo se zadržati samo na automobilima, tu će se srijedom održavati i sajama nautike, plovila i sve opreme vezane uz njih, te poljoprivredni sajam svakog utorka, kojeg smo simbolično nazvali Zelena tržnica- rekao je Miroslav Filipčić.

autosajam10

Na samom sajmu prvog dana odmah po otvoranju izloženo je 30-ak polovnih vozila, uglavnom šibenskih registracija, ali bilo je tu i par vozila iz Siska, par stranih registracija, a prevladavala su luksuzna vozila, ponajviše Mercedesi.

autosajam8

– Za prvi dan sajma je odlično, ne može se ništa preko noći, ali lokacija je dobra, pa ne sumnjam da će se vremenom tu dolaziti sve više ljudi sa svojim vozilima. I inače obillazim ovakve sajme po Hrvatskoj, za ovog sam čuo na radiju, pa sam odlučio poglčedati na licu mjesta kako to izgleda. A možda i prodam ovog svog Opela- kaže nam prodavač iz Siska, kojem je jedina sitna zamjerka da se za prvi dan moglo dati i besplatno izlagati automobil.

– Ali dobro, 50 kuna za cijeli dan zbilja nije previše- kaže Sisčanin.

autosajam6

Otvarale su se haube, provjeravale i najsitnije pojedinosti na karoserijama i motorima, a zainteresiranih je bilo dosta, sudeći prema tristotinjak automobila na parkingu za posjetioce, okupilo se odmah na otvaranju barem tisuću ljudi, anovi su non stop pristizali. Uskoro će se organitirati i javni bilježnik na licu mjesta, da se kupoprodajni ugovori mogu odmah i realizirati.

autosajam11

Može se na sajmu naći i polovnih automobilskih djelova, ukrasa za limene ljubimce, ali i antikviteta i druge robe, za koju je na sajmu postavljen jedan manji odvojeni dio. Imnpozantno izgledaju i oko 200 štandova koji čekaju prvi sajam poljoprivrednih proizvoda u utorak.

autosajam14

Kako se ono kaže, po jutru se dan poznaje, a nama se čini da Sajam automobila na Podima ima svijetlu perspektivu, osobito ako se obistine najave iz Grada Šibenika da će do Poda biti organiziran i gradski prijevoz autobusima.

autosajam12

autosajam2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.