FOTO: ŠIBENSKO KOLO NIŽE USPJEHE: Sinoć oduševili zagrebačku publiku u Hrvatskom narodnom kazalištu

Donosimo izvještaj (riječju i fotografijom) sa sinoćnjeg koncerta Šibenskog pjevačkog društva Kolo i Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske u Zagrebu.

publika

Šibensko Kolo gostovalo je sinoć na tradicionalnom jesenskom koncertu Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH, pred ispunjenim gledalištem zagrebačkog HNK. Ovo je drugi put ove godine da Kolo surađuje s ovim izuzetnim orkestrom, a sad već možemo reći i prijateljima. Zajednička suradnja i ovaj put je, kao i ljetos prilikom izvođenja Carmine Burane, iznjedrila večer punu emocija i koncert za pamćenje. Potvrdile su to i ovacije publike, među kojom se našao velik broj poznatih ‘zagrebačkih Šibenčana’.

ORKESTRALNO – ZBORSKA DJELA

Koncert je otvorilo Kolo s tri a capella izvedbe pod ravnjanjem maestra Vladana Vuletina, uz zapažene solo dionice Nine i Silvane Šare. Nakon toga, kolašima se pridružio orkestar, te su pod ravnanjem maestra Miroslava Vukovojca Dugana izveli izbor popularnih orkestralno – zborskih djela. Posebno oduševljenje kod publike izazvalo je izvođenje Tijardovićeve ‘O kućo mala’ iz ‘Spli’skog akvarela’, uz solističke dionice Ilijane Koraći Jakova Košćine.

Vrhunac večeri za kolaše bila je izvedba jednog od najsjajnijih dragulja naše glazbene baštine – ‘Završnog kola’  iz opere ‘Ero s onoga svijeta’. U drugom dijelu, simfonijski puhački orkestar izveo je ulomke iz Puccinijevih opera La Bohème i Turandot uz izvrsne solističke izvedbe sopranistite Ilijane Korać i tenora Stjepana Franetovića.

Kolo Korać Košćina Spli'ski akvarel

Bio je to još jedan u nizu koncerata kojima Šibensko ‘Kolo’ obilježava 115. godišnjicu postojanja i prvi nastup Kola u zagrebačkom HNK nakon davne 1948. godine.

ispred kazalista kolo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.