FOTO: SINDIKATI TLM-a: Ako do petka ne dobijemo plaću, idemo u štrajk

– Uprava je u zaostaku s dvije plaće radnicima prešaonice u TLM-u, i, ako do petka ne dobijemo plaću, od idućeg ponedjeljka idemo u radikalnije mjere, najvjerojatnije u štrajk- rekao je danas na konferenciji za medije ispred stare porte TLM-a Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS Hrvatske, a podržalo ga je svojim dolaskom i dvjestotinjak radnika.

tlm sindikat prosvjed7

Međutim, nije samo problem u plaćama, prešaonica i dalje ne radi, a i valjaonica s pola kapaciteta, jer sirovine, odnosno aluminija, u TLM-u jednostavno nema.

tlm sindikat prosvjed5

– Nama aluminij dolazi na kapaljku, kombijima, a trebali bi dolaziti šleperi. Plasman proizvoda uopće nije upitan, da proizvedemo i puno više, a možemo, sve će se prodati bez problema. Da se slikovito izrazim, recimo da imam pekaru, mogu peči dvije tisuće štruca dnevno, sve ih mogu prodati, a pečem samo 500 komada. Gdje je tu logika? Ovu upravu za proizvodnju jednostavno nije briga. Sad je Branimir Lepur najavio da se ulazi u nove kredite, a to nije nikakvo rješenje, brzog rješenja za TLM nema, opet ćemo upasti u probleme. Nama treba pravi strateški partner a ne novi krediti. Neka uprava izvoli naći pravog partnera, to im je i posao, ali očito ne rade puno- rekli su Ivan Svraka i Dalibor Živković, povjerenici SMH-IS u podružnicama presaonice i valjaonice TLM-a.

tlm sindikat prosvjed3

Ističu i kako svi članovi uprave imaju ogromne plaće, a firmu vode u propast, barata se i sa brojkama od 50 do 70 tisuća kuna, dok radnici jedva zarade pet tisuća plaće bruto. Tu su, kako kažu, i brojni savjetnici koji masno naplaćuju svoje usluge, a TLM je pred propadanjem.

tlm sindikat prosvjed2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.