FOTO: Stanari Ražinske ulice na Brodarici nakon 20-ak godina dobivaju asfalt!

Stanari Ražinske ulice na početku Brodarice, odnosno nekadašnje stambene zadruge ‘Aluminij’, konačno će ispred svojih domovima, umjesto ružnog makadama, dobiti asfalt. Šibenski gradonačelnik Ante Županović jutros je sa svojim pomoćnicima otvorio radove na asfaltiranju 720 metara ceste koji bi trebali biti gotovi u roku od 60 dana, dakle prije početka turističke sezone.

NIJE PREDIZBORNI PROJEKT

Iako je Županović naglasio kako nije riječ o predizbornom projektu, zanimljivo je kako je Grad Šibenik sredstva u iznosu nešto manjem od 600 tisuća kuna za asfaltiranje Ražinske ulice akumulirao upravo u izbornoj godini.

-Dobrim radom ove gradske uprave i nekim novim načinom funkcioniranja prošle godine smo prihodovali znatna veće iznose i imali smo rebalans proračuna, a svugdje oko nas i do tada u Šibeniku je bio debalans. Kao što znate mi smo taj proračun povećali za 18 milijuna, ta sredstva su bila planirana da se utroše ove godine u komunalnu infrastrukturu – kazao je gradonačelnik.

DO KRAJA GODINE RADOVI NA KANALIZACIJI

bager razinska ulica

Asfalt u četiri odvojka Ražinske ulice neće se povući u punom profilu, već će se ostaviti dio gdje će se kopati cijevi i za dugo očekivanu kanalizaciju.

-Što se kolektora tiče rješavamo imovinsko pravne odnose za ovaj dio, gornje i donje Ražine te dio prema Podima.  Nadam se da će se kanalizacija na ovom dijelu početi raditi već krajem godine jer  moramo početi trošiti onih 10 milijuna eura koji smo potpisali s EBRD-om za odvodni sustav – istaknuo je Županović.

razinska asfalt 2

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.