FOTO: Stanari Rokića: Volimo i mi pse, ali tu želimo igralište za djecu

– Uređenje ovog terena odlična je ideja od strane Grada Šibenika, ali smatramo da bi se trebao prenamijeniti, te umjesto za pse, tu urediti igralište za djecu, koje nam je prijeko potrebno.

rokici_psi (4)

rokici_psi (2)

Primjerice, mi nemamo gdje djecu pustiti samu da se igraju, moramo stalno na njih paziti, jer je ulica Matije Gupca jako prometna, a djetetu treba sekunda da se popne do nje. Zato bi idelano bilo ovaj prostor ograditi, staviti par klupica, da se možemo sjesti dok se djeca igraju, a, zašto ne, moglo bi se tu postaviti i koš. Dakle, mi nismo protiv pasa, ali smatramo da ovaj prostor prvenstveno treba pripasti djeci. Igralište za pse moglo bi se izmjestiti dublje u Rokića dragu, ima tu dovoljno mjesta za sve. A i inače ljudi tamo šetaju pse, pa ne vidim u tome problem- kaže Tomislav Kokić, predstavnik stanara iz ulice Put Rokića, kojih se oko 40 okupilo danas točno u podne na lokaciji gdje je Grad Šibenik oldučio postaviti prvo igralište za pse u gradu.

rokici_psi (5)

-Nismo protiv pasa, ali imamo veliki problem s njihovim neodgovrnim vlasnicima, koji ne čiste za svojim ljubimcima, pa nam djeca gaze po psećem izmetu. Zato Rokić dragu, jedan od najzelenijih dijelova grada, gdje su brojna djeca dolazila na izlete, pogotova ona iz dječjih vrtića, danas Šibenčani zovu Gradska govnjara. Mislim da bi se trebalo jasno postaviti stvari, te ovaj put ne dopustiti psima prednost, djeca i mi umirovljenici, koji ovuda svaki dan šetamo, morali bi biti preči gradskim vlastima. A neka igralište za pse izgrade negdje drugdje- rekla je stanarka ulice Put Rokića Neda Cvitan.

rokici_psi (6)

Zašto bi ta lokacija bila idealna za ograđeno igralište za djecu, objasnio je stanar Ivica Mandić.

rokici_psi (8)

-Pogledajte tu konfiguraciju terena. Sve je nizbrdo. Prije neki dan djeca su tu nabijala loptu, otišla im je nizbrdo, a svoga malog uhvatio sam tek do poliklinike, do tamo se lopta kotrljala. Da se igraju u dječjem igralištu, takvih opasnosti ne bi bilo, i napokon bi se mogli opustiti, da su nam djeca na sigurnom. Nadalje, pogledajte križanje kojim se skreće prema našoj ulici. To je kriminal, i to bi prije trebalo urediti, razmišljati o građanima, a potom i o psima- rekao je Mandić.

Pri samom kraju prosvjeda, za ne faliti, na lokaciju je stigao vlasnik dva mala psa.

rokici_psi (1)

-Nisam ni znao da se tu radi igralište za pse, a ja se i tako i tako svaki dan šetam po Rokića dragi. Tako da ne bi netko pomislio da provociram- kaže ponosan vlasnik dva čupava ljubimca.

rokici_psi (7)

rokici_psi

Uglavnom prosvjedi su prošli u miru, stanari su se razišli, uz poruke gradonačelniku Željku Buriću da neće odustati od svojih zahtjeva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.