FOTO: Štrajk na šibenskoj ribarnici zbog uvođenja fiskalizacije!

Današnjim štrajkom upozorenja 40-ak prodavača ribe na šibenskoj ribarnici usprotivilo se uvođenju fiskalizacije na tržnicama koja na snagu stupa u ponedjeljak, 1. srpnja. ‘Prazne tržnice pune biro’, ‘Gospodine Liniću, uništavate stogodišnju tradiciju’, poručili su šibenski ribari transparentima na vratima zatvorene ribarnice.

strajk ribarnica 1

strajk ribarnica

Ribarnica je, poručuju, specifično mjesto trgovine. Riba se kupuje brzo, nastaju gužve i nema se vremena izdavati račun.

-Prosvjedujemo iz razloga što nemamo uvjete za provođenje fiskalizacije, drugo što je ovo specifična branša rađe u kojoj je nemoguće prodavati i izdavati račune. Ovdje priko 90 posto kupaca ne želi taj račun jer želi da se kupnja obavi brzo i efikasno. Ne žele čekati – kazao nam je Dražen Perica, prodavač u štrajku. Perica nastavlja kako ni na jednoj ribarnici i pijaci u Europi ne postoji fiskalizacija te nema razloga da se fiskalne blagajne uvode u Hrvatskoj.

strajk ribarnica

strajk ribarnica 2

– Ovo je štrajk upozorenja, a u ponedjeljak se najavljuje generalni štrajk na nivou cijele zemlje. Riba je specifični proizvod pogotovo u obliku cijene, jer krene se s jednom cijenom ujutro, a završi s trećom. Osim toga, za ribarnicu je tipično cjenjkanje – poručuju prodavači te napominju da će se, ako se fiskalizacija u ponedjeljak uvede, prekinuti dugogodišnja tradicija, a ljudi će autobusima odlaziti u trgovačke centre van grada kupovati ribu.

strajk ribarnica 3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.