FOTO: Sve je spremno za novu sezonu u Klubu Šibenčana

Klub Šibenčana otvara svoja vrata za još jednu akademsku sezonu u podrumskim prostorima Trenkove 3. Kontinuirana šibenska oaza u centru Zagreba i ove godine će ponuditi pregršt zabave, dobrog jela, popratnog pića, ali i niz humanitarnih akcija, edukativnih sadržaja, izložbi i već ustaljenih ostalih studentskih aktivnosti.

Nova sezona Kluba počet će 18. listopada 2014. godine tradicionalnim zabavom otvorenja, na kojoj će se uz okupljanje velikog dijela šibenskih studenata u Zagrebu održati i humanitarna etnogastronomska manifestacija.

klub_sibencana2

klub_sibencana4

Naime, u koprodukciji Društva Šibenčana i Zavičajnog društva vodičkog kraja u Zagrebu organizira se akcija kojom se pridružujemo već postojećoj akciji Muzej u loncu, inicijalno pokrenutoj od strane muzeja Slavonije i Baranje. O njoj više podataka možete naći ovdje: http://www.muzejuloncu.com/

Ovom prilikom Dr. B će skuhati jedno jelo karakteristično za šibenski kraj, a prema neslužbenim informacijama koje cure iz Trenkovog podruma riječ će biti o skradinskom rižotu na prekrasni način, koji će se služiti iza 17 sati. Također, od učiteljice kuhanja Tončike Cukrov imate priliku naučiti pripremu vodičkog zeja na živo te ga nakon toga i probati.

Porcije će se dijeliti svim okupljenima, no od njih se traži da se odazovu humanitarnom karakteru ove akcije, čiji je smisao prikupljanje pribora za pripremu i serviranje hrane i pića za domaćinstva poplavljenog područja županjske Posavine. Pomozimo, dakle, onima, kojima je priroda odmogla, a sve posude za pečenje i kuhanje, tanjuri, pribor za jelo, kuhinjski noževi i daske, košarice za kruh, cjedila, stolnjaci, posude za začine, čaše, šalice, plastične posude za čuvanje hrane su samo neki od predmeta čijom donacijom možete sudjelovati.

klub_sibencana1

– Pozivamo sve Šibenčane i Vodičane te prijatelje navedenih da se odazovu ovoj akciji, ali i da svojim dolaskom uveličaju atmosferu otvaranja nove klupske sezone. Zabava će potrajati do dugo u noć – pozivaju iz Kluba Šibenčana.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.