FOTO: Svečano otvorena suvremena Gradska knjižnica u Vodicama

Uz prigodnu svečanost, za Vodičane, susjede i goste, danas je svoja vrata otvorila novouređena Gradska knjižnica u lijevom krilu zgrade ‘stare škole’ na Obali Vladimira Nazora.

Uz simbolično presijecanje vrpce ovaj kapitalni objekt otvorila je vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev i dvoje mališana vrtića Tamaris, a prostorije knjižnice i njezine djelatnike blagoslovio je vodički župnik don Franjo Glasnović.

vodice6

vodice2

Ova suvremena i moderna knjižnica – najljepša u Hrvatskoj, kako je u svečarskog govoru to kazala njezina ravnateljica Sanja Radin-Mačukat, prostire se na dvije etaže sa ukupno 240 metara kvadrata i podijeljena je na četiri cjeline – odjel za djecu i mladež, audio-video odjela sa čitaonicom, narodni i znanstveni odjel te muldimedijalna dvorana za izložbene, seminarske i kongresne aktivnosti.

vodice1

vodice7

PRAZNIK ZA DUŠU

– Uzbuđena sam jer je ovaj događaj  praznik za našu dušu. Nakon što je prije 18 godina obnovljena knjižnica pod imenom Pučka, napokon smo dobili primjerene prostorije Gradske knjižnice na koje mogu ponosni svi Vodičani. Za ovaj projekt uređenja uloženo je 4,8 milijuna državnog i gradskog novca, stoga upućujem riječi zahvale Ministarsku kulture i Gradu Vodice koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta – kazala je ravnateljica Sanja Radin – Mačukat.

 DNEVNI BORAVAK VODIČANA vodice4

vodice5

Vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev istaknula je veliku radost što je nakon dugog čekanja, ova suvremena Gradska knjižnica  napokon stavljena u funkciju te je njezino otvaranje nazvala povijesnim događajem te velikim i značajnim trenutkom u razvoju Vodica.

– Svoj kutak u našoj knjižnici naći će naši najmlađi stanovnici, ali i oni najstariji za koje će ona zasigurno postati dnevni boravak – kazala je Branka Juričev-Martinčev.

Ovom prigodom Grad Vodice i Gradska knjižnica počastili su vodičke umirovljenike besplatnom članskom iskaznicom do kraja ove godine.

Svečanosti otvaranja nazočili su Dunja Gabrijel, savjetnica u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb, koja je Vodičanima čestitala na ovoj značajnoj ustanovi te šibensko-kninski župan Goran Pauk. U kulturno-zabavnom programu nastupili su klape Parone, Oršulice, Godimenti, Vodiške Perlice te mališani Dječjeg vrtića Tamaris.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.