FOTO: Thievery Corporation ‘pomeo’ tvrđavu sv. Mihovila!

Svi koji su se bojali sjedalica na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila u noći 22. lipnja nisu se imali čega bojati. Tko je htio plesati, plesao je, a plesali su, valjda, svi jer Thievery Corporation je samo s izlaskom na stage izbacio sve iz svojih sjedalica. Sve što se događalo kasnije može se opisati dvjema riječima – glazbeni spektakl, a šibenska tvrđava nije se urušila. Postojana je jednako kao i nakon mirnog nastupa ŠPD Kolo.

Da se sprema glazbena poslastica, dalo se naslutiti već u popodnevnim satima. Sunce još nije zašlo kad su se Šibenikom prolomili prvi (probni) glazbeni tonovi ovogodišnjeg izdanja Terranea, točnije Terraneo Summer Breaka 2014.

ZA MEMORIJU

Thievery Corporation Terraneo tvrđava net2

Thievery Corporation Terraneo tvrđava net3

Thievery Corporation Terraneo tvrđava net8

Uvod u koncert kojim je na najbolji mogući način otvorena koncertna sezona (urbanih glazbenih zvukova) na zasigurno najljepšoj ljetnoj pozornici u Europi pripao je Šibenčaninu, DJ MMMenigi iliti ga Vedranu Menigi. Teško je reći izgledali li koji drugi DJ tako pristojno na stageu kao MMMeniga, no bio je to warm up dostojan onog što je uslijedilo oko 22.30 sati. Rob Garza i Eric Hilton s ekipom u pratnji već po tradiciji oduševljavaju šibensku publiku, pa ništa drugačije nije bilo ni prošle nedjelje.

Razliku u odnosu na koncert od prije dvije godine na mjestu bivše vojarne Bribirskih knezova, kojeg se mnogi rado sjećaju, učinile su pjesme s novog albuma ‘Saudade’ kao osvježenje uz dobre, stare hitove koji uvijek pale publiku baš poput Lebanese Blond. Zee, Rootz, Frank, Loulou, Bob i Ashisha predvođeni Garzom i Ericom u neprestanoj interakciji s publikom čovjeku nisu dali minutu predaha.

Thievery Corporation Terraneo tvrđava net4

Točno kako je rekao, tako je bilo – na koncertima Thievery Co. se ne sjedi. Repertoarom su se pobrinuli da tako bude, a publika je dodala još jedan sjajan koncert u ‘škatulu’ svojih sjećanja koju će pohraniti u memoriji svog tijela.

KRALJEVSKA ZABAVA

Thievery Corporation Terraneo tvrđava net7

Thievery Corporation Terraneo tvrđava net6

Neumorni u nastojanju da pruže koncert za pamćenje, američki glazbenici to su i uspjeli, a na stage (bis) vraćali su se dva puta. ‘Samo’ su toliko dobri bili da možemo reći kako se svaka stepenica koja vodi do tvrđave, krune Krešimirovog grada – isplatila.

Publika, osim što je imala cijeli Šibenik pod nogama, imala je Thievery Corporation ritam u nogama i kasnije na after partyju ‘šefa’ Garze. Garza i Šibenik se vole, klišej, ali mora se spomenuti jer uzajamna ljubav osjeća se u zraku. I za kraj, komu krivo, komu pravu, ali bila je to kraljevska zabava.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”/118407335@N05″ sid=”72157645267402306″ imgl=”fancybox” style=”gallery” row=”10″ grwidth=”1100″ grheight=”600″ size=”800″ num=”10″ shadow=”1″ border=”0″ highlight=”0″ curve=”1″ align=”center” max=”98″ nocredit=”1″]

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.