FOTO: Tisuću Vodičana u svečanoj procesiji za Dan grada

Danas 3. svibnja, Vodičani slave Dan grada, odnosno blagdan Našašća sv. Križa – svete Jeline, svoje nebeske zaštitnice. Obilježavanje ovog najvećeg župnog blagdana i gradskog praznika započelo je polaganjem vijenaca podno središnjeg križa na gradskom groblju za poginule branitelje Domovinskog rata.

vodice6

vodice3

vodice5

Oko tisuću Vodičana sudjelovalo je u svečanoj procesiji gradskim ulicama – od crkvice sv. Križa na poluotoku Punta do istoimene župne crkve. Uz brojni vjernički puk predvođen Vodičkim žudijima, u procesiji su se našli predstavnici i članovi svih gradskih udruga – od braniteljskih do sportskih, kulturnih i humanitarnih, potom krizmenici, učenici osnovne škole te mališani dječjeg vrtića ‘Tamaris’ – kao mali žudiji. Nosile su zastave Bratovština župe sv. Križa, pjevalo se: ‘Kraljeve idu zastave’. U župnoj crkvi sv. Križa koncelebrirano misno slavlje u kojemu je sudjelovalo čak 20 svećenika, predvodio je don Ivica Huljev, župnik Starog Grada na Hvaru.

vodice4

vodice1

VEČERAS FEŠTA NA TRGU

Na Trgu dr. Franje Tuđmana od 17 sati bit će upriličen etno-eko Proslava se nastavlja svečanošću  u Kulturnom centrom s početkom u 19 sati, na kojoj će se dodijeliti nagrade i priznanja grada Vodica zaslužnim pojedincima i udrugama za proteklu godinu. Na fešti koja će započeti u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana Vodičane i njihove goste zabavljat će klape Bunari, Oršulice i Parone, a za gastronomski dio zaduženi su članovi ŠRK ‘Mali porat’.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.