FOTO: Troje Šibenčana kreće na put gdje će im sredstvo plaćanja biti -limenke

Putovati sedam dana zemljama Europe i kao sredstvo plaćanja korisititi – limenke? Upravo tako, dobro ste pročitali.

Riječ je o Red Bull can you make it 2016, nezaboravnoj životnoj avanturi u kojoj će se okušati više od 165 studentskih ekipa iz cijelog svijeta. A uz malo sreće i jedna šibenska – Discone(k)t Team.

slik

slik1

Tročlana ekipa mora snimiti jednominutni video i nakon prijave slijedi javno glasovanje. Najs(p)retnije ekipe dobivaju priliku sudjelovati u avanturi koju će pamtiti cijeli život.

165 studentskih ekipa iz više od 50 zemalja svijeta, brojke su koje se vrte u ovoj avanturi. Cilj je prijeći više od tisuću kilometara, te u samo tjedan dana (od 12. do 19. travnja 2016.) proputovati gotovo cijelu Europu, koristeći Red Bull kao jedino sredstvo plaćanja za što sve što bude trebalo – hranu, smještaj, prijevoz itd.

Putovanje će krenuti iz pet velikih europskih gradova – Barcelone, Edinburgha, Firence, Berlina i Praga, dok usput ekipe ispunjavaju i izazove s liste koja im je zadana. Najbolje trenutke ove velike avanture uživo će pratiti Red Bull TV. Za prijavu je potrebno okupiti tročlanu ekipu te snimiti jednominutni video i postaviti ga na službenu stranicu www.redbullcanyoumakeit.com do 14. veljače 2016. godine. Nakon isteka roka za prijavu, slijedi javno glasanje za najkreativnije timove, a stručni žiri će potom izabrati finaliste koji će dobiti priliku sudjelovati u ovoj avanturi.

discone1

 

Discone(k)t Team je troje mladih studenata Velečilišta u Šibeniku koje spaja ljubav prema avanturi i putovanjima. Dovoljno su ludi da se prijave na ovo putovanje i da se dobro zabave.

Sanja voli nove izazove, putovanja, ludovati. Čim je dobila upit za Red Bull challenge oduševila se i pristala. Onaj je glavna za audio – vizualni dio ekipe i uskoro s Josipom putuje u Slovačku na razmjenu studenata. Sanja je Dalmatinka i uvijek je spremna na sve zajedničke ludosti.

Iva je Ličanka. Prava. Ne boji se ničega i nikoga (osim zmija). Ona je najglasnija u ekipi i uz nju je uvijek veselo. Spremno prihvaća sve i bez dlake je na jeziku. Uvijek nosi najviše stvari i ona je duša naše ekipe.

Josip je rudar. Uvijek kopa i traži načine kako pobjeći iz dosadne svakidašnje kolotečine. Tako upravo njemu možemo zahvalit na ovoj inicijativi. Uvijek spreman za nešto novo, pokretač je svih dobrih ideja, a s njim nikad nikad nije dosadno. Najjednostavnije ga je opisat riječima: “Svaku turu pretvori u avanturu!”

-Naš zadatak je snimiti jednominutni kreativni video i poslati prijavu. Kad nas prime, odlazimo na avanturu koje ćemo se sjećati cijeli život. Trebamo se snalaziti po europskim gradovima i stići do cilja i naravno uz sve to zabavljati se najbolje što znamo i možemo – priča nam ‘rudar’ Josip.

Veliko hvala ide i njihovom kamermanu Ediju koji je zaslužan za jednominutni video s kojim se ekipa prijavljuje.

discone

-Hvala mu što nas prati gdje god treba i uzorno ovjekovječuje zajedničke trenutke. Hvala mu za strpljenje – ne krije Josip zahvale.

Ekipa poziva sve da poprate njihovu Facebook stranicu jer lajkovi mogu utjecati na pobjedu, a na istoj možete pogledati i video koji su snimili.

Podržite mlade šibenske avanturiste, pratite njihove avanture, a ako vam Facebook nije mio, to možete i na njihovom instagram profilu gdje se kriju pod imenom discone.k.t Red Bull can you make it 2016.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.