FOTO: U hladovini zgrade teatra, mali Šibenčani upoznaju japansku kulturu

I prije službenog otvorenja 53. međunarodnog dječjeg festivala, jutros je započela prva radionica u sklopu festivalskog radioničkog programa. Riječ je o radionici tradicionalne japanske slikarske tehnike pod nazivom Etegami. U hladovini u podnožju zgrade šibenskog teatra, dvadesetak mališana s kistom u rukama slikalo je zadani predmet – mrkvu, papriku, jabuku…

etagami 3

-Djeca moraju naslikati zadani predmet, a uglavnom je to voće i povrće. Uz sliku dobit će zadatak napisati kratki tekst pa će uz japansku slikarsku tehniku naučiti i nekoliko znakova kaligrafije. Tako će od načina držanja kista pa do sjedenja na podu prilikom slikanja djeca zapravo ući u japansku kulturu – kazala nam je voditeljica radioničkog programa MDF-a Zdenka Bilušić.

etagami 4

Voditeljica radionice Etegami Akiko Suziki i njezini suradnici, akvarelisti iz grada Abiko, već su dolazili u Šibenik. Na Festivalu djeteta sudjelovali su 2007. godine, stoga se može kazati kako su stari znanci šibenske djece.

etagami 1

etagami 5

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.