FOTO: U Rogoznici sinoć proslavljena 23. obljetnica ‘Oba dva, oba dva’

Sinoć, 3. kolovoza, pred nekoliko tisuća gledatelja, u Rogoznici je tradicionalno proslavljena 23. obljetnica otkako su u špici Domovinskog rata iz vojarne u Zečevu pogođena dva neprijateljska zrakoplova, te srušena na zemlju. Taj događaj, praćen poznatim uzvikom ‘Oba dva, oba dva, oba su pala’ hrvatskoj je vojsci tijekom osloboditeljskog rata dao dodatan poticaj za hrabrost, stoga ga Rogozničani obilježavaju čak dva puta. Sinoć je, naime, održan tek prvi dio proslave, dok će se drugi dio tradicionalnog slavlja održati 17. rujna.

RATNI SNIMCI

obadva_rogoznica

obadva_rogoznica2

obadva_rogoznica5

obadva_rogoznica1

obadva_zecic1

Glavni organizator događaja dugi niz godina bila je UDVDR RH-ogranak Rogoznica, na čelu s predsjednikom udruge Dinkom Županovićem te u suradnji s mnogim sponzorima. Večer prepuna interesantnih događaja započela je prikazivanjem tridesetominutnog video-isječka koji je obuhvatio bitne događaje koji su pratili Domovinski rat, od početaka srpske agresije do oslobađajućih akcija. Također, uz mnoštvo slika i glazbe, prikazani su i kratki video uraci iz ratnog vremena. Nakon projekcije filma, okupljenima se s pozornice obratio predsjednik UDVDR RH-ogranak Rogoznica, Dinko Županović, koji je poslao jasnu poruku o trenutnoj političkoj situaciji.

ZEČIĆ RASPLESAO ROGOZNICU

obadva_zecic2

obadva_rogoznica4

obadva_zecic

Kažimo kako je nakon ratnih projekcija uslijedila fešta. Mikrofon je prepušten grupi Banana iz Splita, kojoj se poslije pridružio popularni pjevač Dražen Zečić koji je doslovce zapalio i rasplesao mnogobrojnu rogozničku publiku. Zabava je, spomenimo i to, potrajala do sitnih noćnih sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.