FOTO: U šibenskoj školi za balet i ples 29 djevojčica i jedan dječak

Nakon što je prije mjesec dana počela s radom, danas je svečano otvorena prva šibenska škola za balet i suvremeni ples pri OŠ Juraj Dalmatinac. Školu je svečano otvorio šibenski gradonačelnik Ante Županović te izaslanica ministra obrazovanja Sabina Glasovac. Plesna škola broji 29 polaznica te, na radost svih angažiranih, jednog polaznika.

MEĐU DJEVOJČICAMA I JEDAN DJEČAK

– Divno je što imamo jednog dječaka jer su muški plesači uvijek deficitarni u Hrvatskoj, ali tako je vjerojatno svugdje. Tek smo počeli s radom, ali vidim da ima talentirane djece i mislim da će biti lijepo i ugodno raditi – kazao nam je profesor klasičnog baleta Darko Brkljačić. Zajedno s kolegicama, plesnom pedagoginjom Marijom Ščekić te korepetitoricom Tinom Banovac, profesor klasičnog baleta šibenske mališane podučavat će plesnim koracima svakog ponedjeljka, utorka i četvrtka. Poput glazbene, plesnu školu roditelji će plaćati 120 kuna mjesečno tijekom deset mjeseci.

– Participacija je minimalna i školi će služiti za financiranje potreba učenika u javnim nastupima, kostimima, putovanjima – kazao je ravnatelj OŠ Juraj Dalmatinac Natko Duvnjak, a prvu predstavu polaznika nove škole roditelji i javnost imat će priliku vidjeti na kraju školske godine.

SREDNJA ŠKOLA ZA BALET I PLES

Duvnjak je ovom prilikom još jednom naglasio kako novopečena škola šibenskoj djeci omogućava verificirane svjedodžbe za nastavak školovanja suvremenog plesa, a ravnatelj se nada kako će za četiri godine buduće balerine i baletani školovanje  moći nastaviti upravo u Šibeniku otvaranjem srednje škole za balet i suvremeni ples.

– Podršku MZOŠ-a svakako ćete dobiti jer svi projekti koji imaju za cilj poboljšati odgojno-obrazovni sustav te podići kvalitetu kulturnog života u nekom gradu dobit će našu potporu – kazala je izaslanica ministra obrazovanja Sabina Glasovac.

Otvorenjem prve škole za balet i suvremeni ples Šibenik se pridružio rijetkim gradovima u Hrvatskoj koji imaju ovakvu obrazovnu ustanovu kao što su Zagreb, Rijeka i Zadar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.