FOTO: U zdravom tijelu zdrav duh – Točno u podne krenula šibenska Biciklijada

Odbrojavanjem gradonačelnika Šibenika Željka Burića točno u podne s rive blizu peškarije krenula je treća po redu Šibenska biciklijada. Na štandu Radija Šibenik, gdje su se sudionici prijavljivali, saznasli smo da je ove godine izdano 210 brojeva, ili skoro 50 više nego prošle godine.

druga

– To je ono što me zaista veseli, svake godine je sve više i više ljudi. Nadali smo se da ćemo prošlogodišnju brojku nadmašiti za dvadesetak, a eto, došlo je i više ljudi od naših očekivanja. Šibenčani sve više razumiju da je biciklizam izuzetno zdrav- kaže Toni Erceg iz BK Faust Vrančić, jednog od organizatora biciklijade.

erceg

Sat vremena prije krenula je i dječja verzija biciklijade, najmlađi su napravili đir po Docu, ali i na ‘velikoj’ biciklijadi naišli smo na poletarce kojima nikakav problem nije biciklom voziti se do Zablaća i nazad.

srdjan

Naravno, bilo je tu i porfesionalaca i velikih zaljubljenika u biciklizam, poput Nike Gulina.

– Došao sam tu dati podršku akciji, odvest ću se laganini do Zablaća i nazad, ali nakon toga ja i ekipa idemno na našu redovitu turu od 30- 40 kilometara. U svakom slučaju, ova biciklijada je super ideja- kaže Niko Gulin.

nikogulin

Podršku je došao dati i direktor TZ Šibenik Dino Karađole, koji i sam vozi biciklu kad stigne, i koji biciklijadu smatra odličnim uvodom u predstojeću sezonu.

karadjole

Zanimljivo i kako je gradonačelnik Burić bio zagriženi biciklist u svojoj mladosti.

– Čak sam bio drugi u Hrvatskoj, a treći u Jugoslaviji. Morali smo voziti dosta dugo, ali i zaobilaziti čunjeve, savladavati poligone. Tako da se slobodno može reći da je biciklizam moj sport. I danas imam biciklu, i supruga i djeca, ali jednostavno ne stignem na vožnju koliko bi to htio- kaže gradonačelnik.

nagradabicikla

Uglavnom, povratak kolone iz Zablaća na rivu očekuje se oko 13 sati, kad će se izvlačiti i prva nagrada na lutriji, nova bicikla. Sekcija ugostitelja pipremit će u svojoj čuvenoj ogromnoj teči i štogod za pojesti.

plakatvrata

Divan i pozitivan dan na šibenskoj rivi, u zdravom tijelu zdrav je i duh!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.