FOTO: UREĐENJE STATIKE: Kino Odeon i grad Šibenik postaju centri kongresnog turizma

Gradonačelnik Šibenika željko Burić obišao je danas radove na uređenju statike u kinu Odeon, za koju je nadzornik radova Mate Baričević rekao da je u tako lošem stanju da mu nije jasno kako su se tu nekad uopće održavale kino predstave i ostale manifestacije, a da nitko nije stradao. radovi na statici bit će završeni u roku od 60 dana, kad će se pristupiti uređenju polivalentne dvorane.

kino odeon radovi5

– Uređenjem Odeona dobit ćemo dvoranu za kongresni turizam, kakvu u samom gradu nemamo, što će daljnje podići kvalitetu turističke usluge u Šibeniku. Kongresni turizam visoko je profitabilna turistička grana, koja traje cijele godine, ne samo u sezoni, pa će od njega koristi imati i šibenski ugostitelji, iznajmljivači, hotelijeri. Svoje mjesto tu će dobiti i alternativna kulturna scena. Sve to podići će Šibenik na jednu višu razinu, pa očekujem da u dogledno vrijeme odnesemo i pobjedu s Dana hrvatskog turizma- rekao je gradonačelnik Željko Burić.

kino odeon radovi6

Troškovnik za uređenje dvorane iznosi između 13 i 14 milijuna kuna.

kino odeon radovi8

– Dio sredstava smo osigurali u gradskom proračunu, dio nam je dalo Ministarstvo kulture, a ostalo ćemo namaknuti iz sredstava strukturnih fondova. Već smo prijavili jednom ovaj projekt na fondove, nismo prošli. Ali, ima tih fondova puno, i nećemo odustati od takovg načina financiranja uređenja kina Odeon- rekao je graonačelnik Burić.

kino odeon radovi4

kino odeon radovi2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.