FOTO: Urologija dobila laser za mokraćne kamence, ravnatelj Županović izbjegao neugodna pitanja

Urološki odjel Opće bolnice Šibenik dobio je novi vrijedan medicinski aparat, Holmium YAG laser koji se koristi za dezintegraciju mokraćnih kamenaca koje pretvara praktički u ‘prašinu’. Nakon što urolog endoskopskim instrumentom pristupi kamencu u mokraćnom mjehuru, mokraćovodu ilki bubregu, kroz instrument se uvlači laserska sonda korz koju se emitira puls svjetlonosne energije koji dezintegrira mokraćni kamenac. To se i dosad radilo u šiobenskoj bolnici, ali novi aparat omogućuje bolje rezultate, ugodnije liječenje za pacijenta, brži oporavak nakon operacije i kraći boravak pacijenta u bolnici.

laser2

Na predstavljanju novog aparata skupilo se dosta novinara, uglavnom iz razloga da ravnatelju bolnice Anti Županoviću postave pitanje o aferi o ženi opečenoj na odjelu posihijatrije prošlog mjeseca. Međutim, Županović, koji inače uvijek dolazi na predstavljanja novih aparata u bolnici, ovaj put nije došao.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.