FOTO: USKORO OTVARANJE: O psećem parku u Rokićima brinut će volonteri udruge Š.U.M.

Otvorenje psećeg parka u Rokićima najavljuje se već preko pola godine. Činjenicu da će Šibenik napokon dobiti površinu predviđenu prvenstveno za druženje četveronožnih ljubimaca od početka su pozdravili svi vlasnici pasa i ljubitelji životinja, pa se otvorenje s nestrpljenjem očekivalo. Radovi na uređenju 550 metara četvornih velike parcele počeli su u veljači, a onda je, čini se, sve stalo. Igralište je, doduše, ograđeno i opremljeno osnovnom opremom i spravama, ali službeno još uvijek nije otvoreno. Umjesto razigranih pasa, oko igrališta počelo se skupljati samo smeće, koje je na tom mjestu počeo odlagati netko tko evidentno nema svijest o skrbi za grad i gradske javne površine.
UGOVOR SA Š.U.M.-OM
Međutim, kako doznajemo iz šibenske gradske uprave, sudbina parka ipak će biti blistavija od trenutnog stanja. Prije samog stavljanja parka u upotrebu, Šibenskoj udruzi mladih (Š.U.M.) ponuđeno je da istim upravlja, da o njemu vodi brigu i utvrđuje način njegova korištenja. Ugovor o primopredaji već je sastavljen i trebao bi biti potpisan kroz ovaj tjedan.

igraliste za pse (2)
Pročelnik za komunalne djelatnosti Miro Lucić rekao je kako će Š.U.M.-ovci brinuti o funkcioniranju parka, ali i provoditi edukativne akcije u suradnji s dječjim vrtićima, organizirati predavanja o zaštiti životinja, osigurati povremeni veterinarski nadzor te, općenito, skrbiti o prostoru.
– Službeno otvorenje planiramo u vrlo skoroj budućnosti, samo s Gradom moramo definirati detalje, ali je, u principu, sve spremno za otvorenje. Organizirat ćemo i povremene aktivnosti vezane uz životinje i njihovu zaštitu, a radit ćemo i na razvijanju kulture držanja kućnih ljubimaca – rekla nam je Maja Šintić iz Š.U.M.-a.
KUĆNI RED ZA PARK
Lucić napominje kako je u izradi i kućni red koji će biti izvješen na ulazu u park, a kojeg će se morati pridržavati svi posjetitelji.
Socijalizacija pasa je, napominju stručnjaci, najbitniji element njihova odgoja, što u prvom redu znači da vlasnici svojim ljubimcima moraju osigurati redovito druženje s drugim pripadnicima svoje vrste. Šibenski će psi uskoro dobiti prostor idealan za to, a dok vlasnici brinu o njihovom odgoju, Š.U.M. će se raditi na odgoju vlasnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.