FOTO: Uskoro započinju radovi na palači Marenci, budućem hotelu sa četiri zvjezdice

Počeli su pripremni radovi na uređenju palače Marenci na Medulićevom trgu, radnici su prije par minuta donijeli sve potrebno za konstrukciju skele koju će postaviti uz fasadu prekrasne, ali zapuštene srednjovjekovne zgrade.

Splitska tvrtka koja se bavi hotelijerstvom, a na rogozničkom području je otvorila jedan ekskluzivni boutique hotel, u palači Marenci planira otvoriti hotel dvostruke kategorizacije. Riječ je o tzv. baštinskom hotelu s četiri zvjezdice koji bi imao 18 smještajnih jedinica, a u planu je da hotel profukncionira već u sezoni 2015. Ovo ljeto obavljeni  su istražni konzervatorski radovi.

marenci2

Hotel bi sadržavao recepciju, mini wellnes, slastičarnicu i kavanu. Kako doznajemo od investitora koji, kako kaže, nema običaj eksponirati se u medijima pa je zadržao svoje pravo anonimnosti, projekt je dobio ‘zeleno svijetlo’ i podršku svih službi gradske administracije što nam je ovo ljeto potvrdio pročelnik UO za gospodarstvo i poduzetništvo Matija Bumbak.

marenci1

-Investitor je otkupio objekt koji je imao nekoliko suvlasnika te je pripremio stvarno super priču – govori Bumbak.

Palača Marenci će se potpuno rekonstrurati i revitalizirati. Budući da je objekt sagrađen u doba renesanse želja investitora je da se to cijelo doba umjetničkog stvaranja, koje u Šibeniku u to vrijeme bilo na vrhuncu, unese u cijeli objekt.

Palača Marenci stavljena je pod zaštitu države i proglašena spomenikom kulture prve kategorije, a datira iz 15. stoljeća.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.