FOTO: Uskršnji doručak okupio velik broj mještana i turista u Rogoznicu

Sedmi put u Rogoznici organizira se Uskršnji doručak kojeg organiziraju rogoznički ugostitelji. Ovakva maštovitost, originalnost ne viđa se na ostalim sličnim manifestacijama koji su organizirani diljem naše županije. Iako je našu županiju dočekalo ‘mokro’ uskršnje jutro, posjetitelje nije omelo da uživaju u ovom velikom danu. Načelnica Općine Rogoznica, Sandra Jakelić pozdravila je okupljene.

rogoznica dorucak obrtnici antonio

rogoznica dorucak8

-Hvala svim organizatorima i rogozničanima što su se okupili u ovako velikom broju na već tradicionalnom uskršnjem doručku na kojem slavimo najveći katolički blagdan, Uskrs, ali i na neki način obilježavamo početak turističke sezone pa tako moram zaželiti dobrodošlicu i brojnim gostima koji su nas već posjetili. Drago mi je da se svake godine odazove sve veći broj naših ugostitelja što pokazuje veličinu ove manifestacije. Nije upitno da se ova tradicija neće nastaviti i u buduće, jer smo već sedmu godinu zaredom pripremili uskršnji stol-kazala je Sandra te čestitala svim okupljenima Uskrs.

rogoznica dorucak2

rogoznica dorucak3

Sjajni rezultati Turističke zajednice Rogozice zabilježeni su prošle godine, a brojni projekti i promjene privukli su brojne turiste da posjete upravo rogozničko područje. Alfa i omega TZ, Marjan Mladinić pozdravio je okupljene zaželjevši sve najbolje povodom blagdana. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji te je zaželio svima da uživaju u ukusnim jelima.

Mandolistički sastav iz Rogoznice, dječja klapa ‘Siledić’ i klapa ‘Kopara’ su zabavljali okupljene uz prekrasne zvuke dalmatinske pisme.

rogoznica dorucak1

Vrijedni majstori hrane pripremii su uskršnji doručak u Rogoznici. Antonio Radić, poznati rogoznički ugostitelj u ime ugostitelja koji su pripremili slasna jela, pozdravio je okupljene i zaželio svima sretan Uskrs.

rogoznica dorucak sandra jakelic

-Dragi mještani, župljani, gosti, hvala vama što nas pratite ovih sedam godina, hvala što ste nam velika potpora i snaga za dalje. Ispred ugostitelja i svih sudionika ovog projekta moram vam kazati kako smo ovo spremili od srca za vas. Posebno hvala onima koji su svojim doprinosom i ljubavi prema Rogoznici doprinijeli organizaciji ovog doručka. Pozdravljam sve koji su se okupili, a posebno naše goste iz Njemačke.

rogoznica dorucak6

Potom je don Filip blagoslovio hranu i zaželio sve najbolje povodom uskršnjih blagdana.

-Da nije kiše ne bi bilo ovih plodova, ona je blagoslov božiji. I sunce i kiša, su nam dar s neba i zato se nemojmo bojati kiše nismo od cukra i nećemo se rastopiti. Zato ćemo sada zazvati rosu božije milosti, ne samo na ovu hranu nego i na vas i vaše obitelji, na članove koji su prisutni i koji nisu, jer temelj života je današnji blagdan i zato ne bi bili danas tu. Neka nas Isus prati u našem svakodnevnom životu i nemojmo se bojati današnjice i sutrašnjice, jer ako je Bog uz nas nemamo se čega bojati-poručio je don Filip.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.