Foto: Usprkos kiši MOGS privukao dosta posjetitelja

Reklo bi se za svakoga ponešto i doista tako i jeste. Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam, koji se još danas i sutra održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića, privukao je nešto manji broj izlagača (120  u odnosu na prošlogodišnjih 150) u odnosu na prošlu godinu, ali zato ne manjka posjetitelja željnih novih saznanja i informacija koje se mogu dobiti na sajmu.

mogs po

mogs lice

Među brojnim izlagačima veliku pozornost su privukli električni bicikli koji se rade u Češkoj, u bivšoj tvornici bicikla Favorit, a za područje cijele Dalmacije prodajno mjesto im je u Zadru te u krugu 100 kilometara izlaze na teren u slučaju kvara na biciklu.

bicikle mogs

-Sve ove bicikle proizvedene su u bivšoj tvornici bicikla Favorit u Češkoj i sjedište za Dalmaciju nam je u Zadru. Na sve bicikle dajemo garanciju od dvije godine s tim da ako vam se dogodi kakav kvar, u krugu 100 kilometara od Zadra, naša ekipa izlazi na teren o našem trošku – kazao nam je vrlo ljubazni distributer ovih zanimljivih prevoznih sredstava od kojih svakako treba izdvojiti tricikl sa velikom košarom. Inače, s jednim punjenjem baterija zagarantirano vam je 40 kilometara vožnje pri solidnoj brzini od 20-25 km/h.

mogs1

Osim bicikla, dosta posjetitelja moglo je i vidjeti kako se pune, flaširaju i etiketiraju boce zahvaljujući dugogodišnjem obiteljskom obrtu kojeg je od svoga oca nasljedio Antonio Ilić.

ilić

-Mi se bavimo širokom paletom proizvoda za vinarije i praktički cijelu industriju pića – govori Antonio Ilić, vlasnik obrta ‘Šuro’. Obrt, koji sam nasljedio od svoga oca, radi već punih 27 godina i kroz cijelo to vrijeme proizvodima koje distribuiramo i proizvodimo opremili smo veliki broj što malih što većih i velikih industrijskih pogona koji se bave punjenjem pića. Između ostalih na strojevima koje vidite ovdje pune se bocu u Badelu, Segestici, Dalmacijavinu, Dubrovačkim podrumima i još velikom broju malih i velikih vinarija, a posebno smo ponosni na vrhunski fermentator, koji se proizvodi u Kaštelama, i za koji već dugi niz godina imamo licencu za proizvodnju i distribuciju – kaže Antonio Ilić, kojeg smo morali prepustiti pitanjima ostalih posjetitelja koji su zajedno s nama pratili skraćeni proces punjenja i etiketiranja boca.

ilić šuro

Posebno zanimanje izazvala su dva stola na samom ulazu u šator na kojemu se našla, kako su sami kazali, ‘neprincipijelna koalicija’ koja se za zajedničkim  stolom vrlo brzo snašla te su u ležernoj i opuštenoj atmosferi razgovarali  župan Goran Pauk, bivši gradonačelnik dr. Ante Županović,  prvi SDP-ovac Šibenika, Franko Vidović, Joso Smolić, predsjednik Udruženja Obrtnika Šibenika te nekolicina šibenskih obrtnika.

mogs p

tamburaši

Dobar štimung cijelo vrijeme jutarnjeg programa stvarala je pjesma moslavačkog kraja uz neizbježne specijalitete koje su za sve posjetitelje napravili obrtnici grada Garešnice i Moslavine.

mogs garešnica

mogs spiza

MOGS je otvoren danas do 20.00, te sutra do 19.00 sati.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.