FOTO: UZ PUNO DOBRE VOLJE: Započela Freetulada!

Na Kraljevu dvoru održava se druga po redu Freetulada – gurmansko natjecanje u friganju fritula na dan Proslave. U lovu na gastronomsku nagradu – Zlatnu fritulu pet je prijavljenih timova, među kojima i onaj Turističke zajednice grada Šibenika koja brani prošlogodišnji, pobjednički naslov. Iako je prvotno bio najavljen veći broj ekipa, neke su odustale.

IMG_7575

IMG_7577

IMG_7581

 

IMG_7588

 

IMG_7584

 

Žiri zadužen za odabir najukusnije okruglice predvodi svestrani Željko Krnčević, a uz njega se stručnoj procjeni pridružilo nepce Jose Smolića, predsjednika obrtničke komore Šibensko-kninske županije, šibenskog gurmana Siniše Gulina, baštinika klapske tradicije.

Pred žirijem je ‘slatka muka’ izbora najboljih fritula, a pobjednika natjecanja očekuje simbolični pehar izrađen na 3 D printeru.

– Najveće priznanje je onome tko bude prvi, ali tko bude zadnji – pojest će se i njegove fritule – rečeno je na samom početku ovog zanimljivog natjecanja.

3,2,1 kreni…sve su ekipe zdušno prionule na posao, osnovni sastojci su im osigurani, a svaka ekipa je donijela i neki tajni – onaj s kojima se nadaju osvojiti žiri.

fritule1

fritule3

frizule4

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.