FOTO: Veličanstven doček generalu Anti u njegovim Pakoštanima

Male Pakoštane bilo je u utorak predvečer Hrvatska u malom. Oko 25 tisuća ljudi došlo se pokloniti vojskovođi Domovinskog rata generalu Anti Gotovini koji je 11 godina nosio križ istine i pravde hrvatskog naroda. Brojni transparenti dobrodošlice krasili su fasade pakoštanskih kuća poput ‘Pobjednik u ratu, pobjednik u miru’, ‘Hvala ti za sve, sada smo slobodni ljudi.

Kada je general Gotovina u pratnji supruge Dunje, sina Ante, najbližih prijatelja i članova svog odvjetničkog tima kročio na svečanu binu, Pakoštane je ‘eksplodiralo’.

– Eto, napokon, poslije toliko godina našao sam put do svoje kuće. Sretan sam, sretan sam što sam među vama, među svojima. Hvala vam na iskazanoj kršćanskoj ljubavi tijekom svih ovih 11 godina. Ovu kršćansku ljubav trebamo zajedno širiti dalje – kazao je, među inim, vidno ganut general Ante Gotovina. General je svakom, koliko je to bilo moguće, uzvraćao s rukovanjem i pozdravima. Prvu večer i noć u svojim Pakoštanima  general Ante Gotovina proveo je u kući brata Bore u obiteljskoj atmosferi. A slavlje u Pakoštanima nastavljeno je do ranih jutarnjih sati.

 Što smo sve ‘uhvatili’ jučer u Pakoštanima pogledajte u FOTOGALERIJI.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.