FOTO: VESELJE NA ŽELJEZNIČKOM KOLODVORU: Djeca iz Gunje stigla u Šibenik!

Željeznički kolodvor u Šibeniku dugo ne pamti ovakvu živost i veselje kakvo je vladalo večeras. U Krešimirov grad, naime, stigla su djeca iz poplavom uništene Gunje. Njih 120 stiglo je u pratnji svojih nastavnika, a dočekali su ih nestrpljivi šibenski domaćini i uzuđeni vršnjaci. Dijana Mandić jedna je od 90-ak šibenskih obitelji koja se, kada je čula vijest kako će Šibenik u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala ugostiti djecu iz Gunje, niti trena nije dvojila. Odlučila je do 1. srpnja udomiti dvije curice.

mdf djeca iz poplavljenih naselja gunje8

mdf djeca iz poplavljenih naselja gunje15

-Evo moja kći Petra od uzbuđenja već četiri dana ne spava. Stižu nam dvije curice, sve je spremno, cure će imati svoju sobu. Imam i sina, on je sada završio 6. razred, također se raduje njihovom dolasku. Odlučili smo ih udomiti ne samo zbog nesreće i poplava, već i zato što ta djeca možda više neće imati prilike doći na more, sudjelovati na našem MDF-u, tako da se nismo dugo razmišljali – priča nam Dijana. Njezina kći, Petra, vidno uzbuđena zbog dolaska prijateljica iz Gunje, ispričala nam je što će prvo s njima raditi.

mdf djeca iz poplavljenih naselja gunje14

-Prvo ću ih pitati kako im je bilo kada su im poplavile kuće, upoznat ću ih sa svojim prijateljima. Htjela sam ih voditi na Ljetno kino, ali mislim da neće biti vremena – govori Petra.

Četvero malih Gunjanaca na četiri dana u svoj će dom primiti i Mladenka Malenica. Kako nam je kazala, kod kuće ima troje djece i svi se vesele dolasku malih prijatelja iz Slavonije.

mdf djeca iz poplavljenih naselja gunje11

-U nas vam je uvijek veselo i živahno, velika je radost imati punu kuću – poručuje Mladenka također nestrpljiva da upozna svoje goste. A onda je zavladalo opće oduševljenje kako se vlak, nakon 20-minuta kašnjenja, približavao šibenskom kolodvoru. S kuferima, pomalo umorni od puta dugog 13 sati, stigli su učenici OŠ Antuna i Stjepana Radića iz Gunje.

mdf djeca iz poplavljenih naselja gunje3

mdf djeca iz poplavljenih naselja gunje4

-Putovali smo jako dugo, presjedali smo u Zagrebu. Meni i sestri ovo nije prvi put na moru, bile smo s roditeljima baš ovdje negdje u okolici – kazale su nam po dolasku Anđela i Matea Kelava. Pitali smo ih kakva je trenutna situacija u njihovom rodnom gradu.

-U Gunji je sve prljavo, katastrofa, sve se iz kuće iznosi…Imamo kuću na dva kata, prvi je potpuno uništen – govore nam djevojke koje su se potom u pratnji svojih domaćina uputile šibenskoj ‘kući’ radosne što će naredna četiri dana provesti upoznavajući nove ljude, sklapajući prijateljstva i guštajući u festivalu i moru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.