FOTO: Vice odlazi na Azore, a baka će mu dati ‘početni kapital’

U svibnju 2013. godine, regija Azori odabrala je kao najboljeg među prijavljenima, još jednog kandidata iz Šibensko-kninske županije, Šibenčanina Vicu Krnčevića, diplomiranog inžinjera šumarstva. Vice će 17. srpnja 2013. godine započeti svoje šestomjesečno stažiranje u tvrtki DiveAzores u Ponta Delgadi na Azorima (Portugal) gdje će raditi na proučavanju kitova te skupljanju i analizi podataka.

vice krncevic

-Prijavio sam se na njihovim stranicama i na moje veliko zadovoljstvo odabrali su me. Posao koji ću odrađivati na stažiranju ima dodirne točke s mojom strukom,a najviše me veseli proučavanje kitova. Čuo sam se s Anom Stošić koja je prije par mjeseci otišla i kroz priču s njom mislim da ću biti zadovoljan, jer je imala samo riječi hvale za ovaj projekt, a kako mi je rekla stipendiju koju dobije dovoljna joj jeza život tamo, čak joj nešto i ostane. Spreman sam još je ostala papirologija za odraditi i za desetak dana putujem. Svima koji ne mogu pronaći adekvatan posao nakon završetka fakultet u Hrvatskoj preporučio bi odlazak, jedino što trebate je biti uporan. Roditelji su zadovoljni što idem, jedino je tu baka kojoj je krivo što njezin unuk odlazi, ali se nadam da će baka dati ‘početni kapital’-džeparac-kroz smijeh je kazao Vice.

vice krncevic 1

PRAKSA ZA MLADE

Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima (u dobi od 18 do 30 godina) da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

vice krncevic 4

Šibensko-kninska županija postala je u prosincu 2012. godine aktivni sudionik programa ‘Eurodyssee’, primivši Pilar Gomis iz Španjolske na tromjesečno stručno usavršavanje u Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim područjima zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Šibensko-kninske županije. U siječnju 2013. godine, regija Azori odabrala je mladu šibenčanku Anu Stošić, magistricu struke znanosti o okolišu, za šestomjesečno profesionalno i jezično usavršavanje na Sveučilištu u Ponta Delgadi na Azorima (Portugal).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.