FOTO/VIDEO: ZLARIN NAKON KATASTROFE: Ni najstariji otočani ne pamte ovakvu nepogodu

Jutro nakon katastrofe koja je pogodila Zlarin, šteta se još uvijek zbraja. Centar otoka i dalje je pod vodom, a ispumpavanje poplavljenih podruma, kuća i objekata i dalje traje. Pomoć su obećali iz Grada Šibenika. Oko 11.30 sati na otok će biti upućeni kamioni i bageri kako bi se očistili brojni nanosi i ‘pokrpale’ štete na putovima.

Predsjednik DVD-a Zlarin Dario Gregov od jučer je sa svojom ekipom na terenu. U telefonskom razgovoru kazao nam je kako je situacija nešto bolja nego jučer, na otok su stigli i vlasnici kuća koje su bile zaključane te polako saniraju štetu.

dvd-zlarin

zlarin-jugo

-Voda se polako povukla, ostaje nam problem još na mjestima gdje voda izvire iz zemlje i to će se jednostavno riješiti kada je tlo upije – kazao nam je Gregov. Ovakvu nepogodu ne pamte niti najstariji žitelji otoka.

-Nitko ne pamti ovakvo događaje. Radi se o tome da je priroda pokazala zube i mi tu nismo mogli ništa napraviti. Znala je na otok pasti tolika količina oborina, ali nikad u tako kratkom periodu. 122 litara kiše po metru četvornom palo je u samo tri sata. S dva brda kroz samo jednu cestu četiri metra širine u kotlinu slila se ogromna količina vode, možete zamisliti kako je to izgledalo – govori nam dobrovoljni vatrogasac.

potop-zlarin

Taj je put potpuno uništen, a Zlarinjani ga koriste za odvoz smeća i građevinskog materijala. Voda je potopila i dio ispred zgrade DVD-a pa vatrogasna vozila zarobljena, dodaje Gregov. Što se vode za piće tiče, iz DVD-a Zlarin napominju kako je ona zdrava te nije došla u doticaj sa septičkim jamama kako su neki mediji pisali.

Kako je to jučer izgledalo na otoku pogledajte u video uradcima koji je snimio Vladimir Bunet:

VIDEO 1, VIDEO 2, VIDEO 3

zlarin-potop2

FOTO: DVD Zlarin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.