FOTO: Vijećnici SDP-a napustili sjednicu Gradskog vijeća, ne podržavaju novi kredit od 20 milijuna kuna koji podiže Grad Šibenik

Svi vijećnici šibenskog Gradskog vijeća iz redova SDP-a napustili su današnju 13. sjednicu Gradskog vijeća prije glasovanja o izmjenama i dopunama stavki novog kredita kojeg će u iznosu od 20 milijuna kuna podići Grad Šibenik od Zagrebačke banke. Većina sredstava, u visini 12,5 milijuna kuna Grad će iskoristiti za plaćanje dospjelih obaveza TEF-a, a ostatak će se utorišiti za druge, uglavnom komunalne projekte poput uređenja križanja ulica Bosanske i Stjepana Radića.

Predsjednik kluba SDP-a Joško Šupe već je na aktualnom satu rekao kako nisu protiv dijela kredita namijenjenog za saniranje duga TEF-a, ali da su se za komunalne projekte moglo pronaći i druge načine financiranje.

– Sve projekte, pa i one koje ste naslijedili, financirate kreditiranjem. Te koje ste naslijedili, proširili ste i utrošili u njih dodatne novce. Samo od karata za tvrđavu sv. Mihovila prihodovalo se tri milijuna kuna, ured za legalizaciju radi punom parom i zarađuje novce, sam gradonačelnik kaže da je na datum 30. rujna gradski proračun u plusu, uredno se puni. Zar je u takvoj povoljnoj situaciji trebalo dizati nove kredite? Gdje uopće idu, u što se ulažu ta zarađena sredstva- pitao je gradonačelnika Joško Šupe.

– Oni koji su protiv ovog kredita proitv su razvoja Šibenika, a, moram se izraziti teškim riječima, ‘pljucaju’ po Gradu Šibeniku i kreditu samo iz sitnog politikantstva. Kredit je uobičajeni način financiranja projekata u cijelom zapadnom svijetu, nije tu važna rata koju moramo plaćati, već koliko ćemo kvalitetno novac od kredita uložiti, te od njega i zaraditi- odgovorio je Šupi gradonačelnik Željko Burić.

Pročelnica za financije Grada Šibenika Senka Ramljak prigovorila je Šupi da je i SDP podigao 2012. godine kredit od 10 milijuna kuna, s nepovoljnijim kamatama od ovog aktualnog, i to na 20 godina, a da o tome SDP ne govori.

sdpodlazak222

Neposredno prije glasovanja o izmjenama i dopunama stavki o novom kreditu, zastupnici SDP-a napustili su sjednicu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.