FOTO: Vlasnik knjižare samohranu majku pokušao prevariti za 800 kuna?

Šibenčanka  Dubravka, samohrana majka dvoje djece i udovica hrvatskog dragovoljca, svojoj je djeci išla kupiti udžbenike za peti razred osnovne škole. U Narodnim novinama ponuda za komplet knjiga iznosila je 1500 kuna po djetetu, odnosno za dvoje tri tisuće kuna. Istu takvu ponudu dobila je i u ovoj knjižari, no kada je došla po komplet svojih knjiga cifra na računu bila je veća za 800 kuna.

-Dva kompleta knjiga za peti razred osnovne škole koštaju tri tisuće kuna. Istu tu ponudu dobila sam i u ovoj knjižari, zajedno s objašnjenjem kako je cijena udžbenika uvijek ista. No, kada sam jutros došla po knjige ostala sam šokirana kada sam vidjela da je vlasnik ove šibenske privatne knjižare zaračunao 800 kuna više od dogovorene cijene. Na prvi tren mi ništa nije bilo jasno, radnica za to nije kriva, ona mi je samo dala račun kakav je morala – kazala nam je uzrujana majka.

knjizara

Policijski službenici morali su izaći na intervenciju, jer Dubravka nije željela izaći iz knjižare dok se vlasnik ne odazove na njezin poziv i dođe u poslovnicu riješiti slučaj. Dubravka je sve htjela riješiti na miran način, no vlasnik knjižar, koji je tek došao nakon dolaska policije, kazao joj je kako je sama kriva, te ukoliko hoće da će joj darovati dva ruksaka za njezinih dvoje djece.

-Ne bi mi bilo stalo do novaca, da je razlika u nekoliko desetaka kuna. Radi se o velikoj razlici i sigurna sam kako nisam jedina koja je nasjela na ove laži vlasnika šibenske knjižare. Ne treba meni njegov darovani ruksak, djeci ću kupiti onaj koji se njima sviđa i to za puno manje novaca nego što je razlika u knjigama. Ovdje se isključivo radi o principu i ovim putem sam htjela upozoriti ostale roditelje koji će ovih dana svojoj djeci kupovati knjige da ne nasjedaju na slične laži – ogorčeno će Šibenčanka. Policija je nakon intervencije izradila zapisnik, na temelju kojeg će, najavljuje Dubravka, pokrenuti privatni tužbu protiv šibenske knjižare i njezinog vlasnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.