FOTO: Vodičani spremni za novi val oborina, gradonačelnica traži proglašenje elementarne nepogode

Život se u Vodicama nakon jučerasnjeg katastrofalnog nevremena polako vraća u normalu. Kafići normalno rade, osvanuo je sunčan dan što su mnogi turisti iskoristili za sunčanje i šetnju mjestom.

vodice.poplava

vodice.poplava2

Štete koje je obilna kiša prouzročila obiteljskim kućama i poslovnim prostorima jos uvijek se zbrajaju. Gradonačelnica Branka Juričev Martinčev za Šibenski portal ističe kako o materijalnoj šteti koju je nevrijeme ostavilo za sobom još ne razmišljaju, s obzirom da meterolozi nove oborine najavljuju već za večeras.

vodice.poplava5

vodice.poplava.6

– Načelnik Općine Tribunj i ja uputit ćemo prijedlog prema Šibensko-kninskoj županiji da se jučerašnje nevrijeme proglasi elementarnom nepogodom – kazala nam je vodička gradonačelnica. Šteta je svakako ogromna, popucali su potporni zidovi, raspucan je asfalt na pojedinim prometnicama…

vodice.poplava7

– Što se obiteljskih kuća tiče, mnogi su ljudi sami ispumpavali vodu iz svojih podruma i okućnica, a najgore je prošao gradski vrtić Tamaris. Dvije su prostorije uništene u poplavi, laminat je uklonjen i treba postaviti novi – navodi Juričev Martinčev koja je jučer sazvala i Krizni stožer grada Vodica nakon čega je pokrenuta akcija postavljanja ‘zečjih nasipa’. Vreće s pijeskom postavljene su na područjima koja su jučer bila najugroženija kako bi se večeras izbjegao isti scenarij.

Tijekom jučerašnjeg dana vodički vatrogasci s kolegama iz cijele županije obavili su 250 intervencija, a na vodičkom području, podsjetimo, palo je rekordnih 236 litara kiše po metru četvornom!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”118407335@N05″ sid=”72157647508625742″ imgl=”fancybox” style=”gallery” row=”10″ grwidth=”1100″ grheight=”600″ size=”800″ num=”10″ shadow=”1″ border=”0″ highlight=”0″ curve=”1″ align=”center” max=”98″ nocredit=”1″]

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.