FOTO: Volonteri Caritasa počeli s čišćenjem budućeg prihvatilišta za beskućnike

Nakon što je šibenski gradonačelnik Željko Burić u petak Caritasu predao ključeve prostora koji će u budućnosti biti dom za desetak šibenskih beskućnika, danas je započelo čišćenje nekadašnje zubne ambulante u Ulici braće Polić. Četvero volontera prionuli su čišćenju zapuštenih prostorija, a kako nam je kazao ravnatelj Caritasa Miljenko Jukić, iskoristivi materijal neće se baciti. Naime, ostatci drvenih polica poslužit će kao ogrjev obiteljima koje inače koriste pomoć šibenskog Caritasa.

prihvatiliste za beskucnike

-Imamo nekoliko obitelji kojima pomažemo u nabavi drva za ogrjev, a ove drvene police poslužit će im za potpalu koje ćemo im donirati – kazao nam je Jukić. Kazao nam je da stanari Ulice braće Polić u šibenskoj Građi i dalje ostaju pri svom stavu kako beskućnike ne žele u svom susjedstvu, odnosno smatraju da je prihvatilište za beskućnike Grad Šibenik trebao urediti na nekoj drugoj, po njima, adekvatnoj lokaciji. Jukić njihove stavove nije želio komentirati.

Prihvatilište će koristiti desetak šibenskih beskućnika, a s njima će stalno raditi socijalni radnici. Grad je prostor od 127 m2 Caritasu ustupio na rok od 20 godina, a u proračunu će godišnje izdvajati 100 tisuća kuna za njegov rad.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.