FOTO: Za 4,5 milijuna eura prodaje se vila Orsona Wellesa u Primoštenu

Vila u Primoštenu u kojoj je poznati američki redatelj i producent Orson Welles boravio sa glumicom Ojom Kodar posljednjih 20 godina svog života je na prodaji. Veliko imanje prodaje se za 4,5 milijuna eura! Vila Welles je izgrađena 1982. godine na parceli od 1.000 m2 kao objekt s pet etaža.

vila orsona 2

Parcela je ograđena zidom od bijelog kamena sa željeznom ogradom. Kuća ima provedeno automatsko navodnjavanje vrta, rasvjetu i instalacije video nadzora. Sastoji od 600 m2 zatvorenog prostora i 400 m terasa i balkona.

vila orsona

vila orsona 3

U donjem dijelu vrta su dva apartmana, iznad toga je ljetni dio s boravkom i kuhinjom, koji su natkriveni i zaštićeni rešetkom te velika terasa. Na etaži iznad je apartman Orsona Wellesa veličine 225 m2, vizualno podijeljen na tri apartmana, koji ima tri kuhinje i kupaonice, veliki dnevni boravak s kaminom te dvije velike terase. Iznad Orsonova apartmana nalazi se još jedan od 212 m2.

vila orsona 1

Na najgornjoj etaži je studio od 50 m2, sa kuhinjom, kupaonicom i dvije spojene terase.

Američki redatelj bio je veliki zaljubljenik u Primošten u kojem je često boravio sa svojom životnom družicom Ojom Kodar početkom 80-godina prošlog stoljeća. Redateljski genij ostat će najviše zapamćen po režiji ‘Građanina Kanea’(1941) koji je ušao u filmsku povijest kao jedan od najvećih filmova svih vremena.

orson welles

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.